Psychologie,  Spiritueel

Zielsconnectie en energie. Hoe werkt dat dan?

We hebben allemaal wel eens gehoord over een tweeling die, zelfs op afstand, elkaar precies kan aanvoelen. De een breekt zijn been terwijl de ander, thuis, op dat moment ook opeens pijn ervaart.  Of tussen ouders en kinderen, partners of hele goede vrienden. De een ervaart verdriet en jij voelt het op afstand, door die appjes, zo ontzettend goed aan. Is dit dan die zielsconnectie of energie?

De meeste, empathische, mensen kunnen wel aanvoelen of er iets speelt bij de ander wanneer zij echt contact hebben. Ze zien lichaamstaal veranderen, zien oogcontact vermeden worden of hebben gewoon een ander gevoel bij het contact dan dat er normaal is.  Maar er zijn ook mensen die dit kunnen op afstand.

Bij tweelingen spreken we dan van telepathie. Tweelingen voelen, over het algemeen, een intensere band met elkaar dan broers en zussen over het algemeen hebben. Maar voor deze telepathische connectie is eigenlijk geen verklaring.

Ik ben van mening dat alles energie is. Dat hoe ik mij voel een bepaalde energie uitstraalt die een ander, al dan niet op afstand, kan opvangen. Dat bijvoorbeeld de band tussen moeder en kind dusdanig sterk is en een moeder daardoor, in tijden van gevaar, echt aanvoelt of er iets met haar kind aan de hand is, of haar kind nog in leven is etc. Natuurlijk heb je dan ook nog de overbezorgde moeder die altijd denkt dat haar kind in gevaar is, maar ik geloof dat diep in het lichaam, het onderbuik gevoel, het bij het juiste eind heeft. Het is dus een kwestie van daar op durven vertrouwen en uit je hoofd komen.

Dan heb je ook nog die connectie in een relatie of vriendschap. Je bent met elkaar aan het appen en je voelt de ander zijn verdriet door het scherm. Zo sterk dat het jouw emoties ook veranderd. Hoe zit dit dan?
Ik ben natuurlijk geen wetenschapper, en eerlijk, ik kan er ook zeer weinig over vinden als ik zoek naar wetenschappers die hier wat zinnigs over kunnen zeggen.

Ik heb hier, na lang nadenken, zelf twee verklaringen voor gevonden, maar goed, of deze helemaal te onderbouwen zijn is dan weer een tweede.  Allereerst kom ik weer terug op die energie. Jouw energie wordt ingetuned op de energie van een ander, je voelt die energiewisseling en eigenlijk is dit net als het voorbeeld tussen moeder en kind, je voelt van binnen dat er iets anders is. Maar belangrijker nog, check dit ook even? Want misschien voel jij iets wat bij de ander totaal niet aan de orde is.

Aan de andere kant denk ik ook dat het, wanneer het om bijvoorbeeld contact gaat via whatsapp of mail, je de ander zijn of haar verdriet of plezier kunt voelen door de manier van schrijven. Iemand die vol energie zit, die geniet van het moment, die schrijft totaal anders dan iemand die vol pijn zit en die hoog in de emotie zit. Het is dus niet altijd die connectie, een bijzondere band of elkaar kunnen lezen.  Het is tussen de regels door kunnen lezen, kunnen inleven in de ander of iemands taalgebruik, onbewust, herkennen en hier bij jezelf een emotie aan vast zetten.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe jij over deze thema’s denkt. Ik vind het namelijk bijzonder interessant om hier over na te denken, maar zoals je al gelezen hebt is er vrij weinig over te vinden.  Mijn denkwijze aanvullen met die van jou lijkt me dus ontzettend waardevol en boeiend.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.