Persoonlijk,  review

Wildlands, dierenpark Emmen

Toen Wildlands nog gewoon dierenpark Emmen heette kwam ik er regelmatig, met familie en met mijn gezin. In mijn hoofd was dit een van de mooiste en leukste dierenparken die ons landje kent. Afgelopen donderdag was ik er, na jaren en een flinke verbouwing, weer eens. Wildlands, is het een verbetering of hadden ze de aanpassing beter niet kunnen doen?

Wat ik altijd zo leuk vond aan dierenpark Emmen was het feit dat je twee parken had, de stad door voor het tweede gedeelde.  En die vlindertuin, die was echt ruim, mooi en veelzijdig. Nu is veel in gedachten altijd beter dan het in realiteit was, dus wellicht is de vergelijking niet helemaal eerlijk.

Maar goed, terug naar Wildlands.  Via social deal had mijn vriend twee tickets met korting weten te scoren, en daar gingen we dan. Het park oogt een beetje als een pretpark bij binnenkomst. Op de parkeerplaats komt het geschreeuw van de achtbaan je al te gemoed en ook bij het binnen lopen van het park lijkt het eerder op een pretpark dan op een dierentuin.

De opzet is nu vergelijkbaar met burgers zoo, een jungle, een safari ect. Alleen is het dan bij burgers zoo naar mijn mening net wat mooier en wat ruimer opgezet.
We liepen massaal (nee die 1,5 meter was bijna nergens te bekennen) in rijen mensen mee door de dierentuin. De dieren hadden flink de ruimte, wat ook wel een positief aspect is in verhouding met parken waar de dieren in kleine kooien zitten.  Wel resulteert dit in ver van de dieren af zijn en dus niet alles altijd even goed kunnen zien.

Nu klink ik wat negatief, maar ik heb het zeker ontzettend naar mijn zin gehad. Het is het alleen net niet helemaal. Die vlindertuin is flink verkleind, de indrukwekkende aspecten in het oude park, over bijvoorbeeld het ondergrondse leven, zijn nergens meer terug te vinden.

Als je geen voorkennis hebt, dan is het vast en zeker het einde. Met jonge kinderen is het ook een ideaal park, het is niet heel groot, er is veel te beleven en er zijn genoeg speeltuinen in het park.
Ook is het park in een paar uurtjes volledig te bekijken.

Het is dus zeker de moeite waard, om met je gezin eens die kant op trekken. Ik heb het zeker naar mijn zin gehad en ben blij dat ik ben geweest.
Maar de volgende keer? Dan ga ik gewoon weer lekker naar burgers zoo!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.