Persoonlijk,  Zelf liefde

Weten wat je wilt of gewoon een moeilijk persoon?

Veel mensen hebben een bepaalde mening die zij op moment dat hier naar gevraagd wordt toch maar voor zich houden. Bang voor het oordeel van een ander, bang om iemand te kort te doen of te kwetsen.  Ook ik had een lange tijd niet ‘de ballen’ om te zeggen of doen wat ik echt vond. Maar waarom eigenlijk?

Waarom zou jij jezelf in bochten wringen, waar je hoogstwaarschijnlijk niet in wilt zitten. Waarom zou jij iets doen om een ander daar gelukkig mee te maken, als het jouw geluk niet perse is.

Tuurlijk doen we allemaal wel eens iets wat niet perse je geluk versterkt. Maar er zit wel een verschil in.  Ik word niet perse gelukkig van naar de supermarkt gaan, maar als ik het niet doe dan word ik van dat resultaat ook niet perse gelukkiger.

Ik denk dat het vooral belangrijk is om te kijken of je iets doet voor een ander of voor jezelf. Wat de lusten en lasten zijn, wat het je brengt wat het je kost. Ik ben bijvoorbeeld echt een intense hater van Kerst.  Nou is er niks aan Kerst specifiek (oke oke de muziek is ook walgelijk)  maar wat mij echt tegenstaat is het verplichtte.

Waarom trekken massa’s mensen hun mooiste outfit aan, onder luidt geklaag, om dan mooi weer te spelen aan de, zogenaamd zo gezellige, tafel met (schoon)familie?
Omdat het zo hoort hoor ik vele zeggen. Maar waarom? Waarom hoort het zo dat je familie MOET zien omdat het een specifieke dag is? Waarom hoort daar ook nog eens een belachelijke glitteroutfit bij en moeten we ook opeens luxer eten dan normaal?

Ik heb een hekel aan die poppenkast, aan het verplichtte karakter en het neppe zogenaamd zo gezellige gedoe. Ik wil best met je eten, in pyjama, op een dag dat het ons leuk lijkt. Niet omdat het een dag is omdat het zo hoort.

Ik wil best op jouw verjaardag komen, als ik daar die dag zin in heb, er energie voor over heb, niet omdat jij me gevraagd hebt en het zo hoort.

Ik weet heel goed wat ik wel en wat ik niet wil. Wat mij veel te veel energie kost en welke bijeenkomsten ik dat wel of niet waard vind.  Veel mensen vinden dat lastig, hard of ongeïnteresseerd.  Dat is helemaal prima, want net zo goed als ik weet wat ik wil mag jij vinden wat je vindt.

Alleen dat doen waar ik plezier uit haal, wat ik de moeite waard vind of wat mij energie geeft, je mag er elke mening over hebben die je hebt. Ik zie het als de ultieme vorm van zelfliefde.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.