Spiritueel

Wat de sterren zeggen over jou

Ik vind het zo interessant dat een ieder een andere geboortehoroscoop heeft. Puur en alleen omdat niemand om precies dezelfde tijd, op precies dezelfde dag, in precies dezelfde plaats geboren wordt. Dat locatie en tijd dus daadwerkelijk wel iets zegt over wie je bent, of gaat zijn.

Natuurlijk zitten daar nog veel meer factoren in, maar toch. Je ascendant bepaald vaak hoe anderen jouw zien. De eerste indruk, je persoonlijkheid en manier van doen. Het maanteken zegt iets over hoe je uit instinct reageert, hoe je emotionele reacties zijn.

Je kunt je ascendant en maanteken op verschillende websites laten berekenen, mocht je dit nou niet lukken stuur mij dan even een berichtje met je geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijd. Dan zorg ik dat je jouw ascendant en maanteken te weten komt.

Het werkt met dezelfde benamingen als sterrenbeelden, alleen wanneer jouw sterrenbeeld stier is betekend dit niet dat jouw maanteken of ascendant dit ook is!

Steenbok
Maanteken: Graag nuttig willen zijn voor de maatschappij. Zoeken van goedkeuring in de buitenwereld om innerlijke twijfels te verzachten. Houdt er niet van om het gevoel te hebben controle te verliezen. Wil sterke doelen formuleren en hier voor strijden.
Ascendant: sterk, aards maar ruw en streng voorkomen. Kan makkelijk met zijn energie de sfeer verknallen, maar wanneer de steenbok ascendant zich prettig voelt voelen de anderen dit ook snel aan en voelen zich veilig.

Waterman
Maanteken: Grote behoeften aan een minnaar of sterke vriendschap. Belang bij openheid en uniek willen zijn. Meer van het leven observeren dan daadwerkelijk willen deelnemen.
Ascendant: heeft iets ongewoons over zich wat aandacht trekt van anderen. je zoekt jouw identiteit in groepen en vriendschappen. Bij verlies van vriendschap gaat ook een stuk identiteit weg.

Vissen
Maanteken: Scherpe emotionele gevoeligheid. Gevoelig voor verslavingen en makkelijk te kneden of verleiden. Je bent gek op romantiek, muziek en poëzie
Ascendant: Erg gevoelig voor genot en pijn. Vaak erg tolerant en niet oordelend waardoor andere mensen gemakkelijk over je heen lijken te lopen.

Ram
Maanteken: Sterke persoonlijkheid, maar wordt gedreven door onzekerheid. Moeite met stilstaan en rust, wil altijd door en zoekt ook snel naar oplossingen. houdt van eerlijkheid en avonturen.
Ascendant: Een vrolijk en vaak kinderlijk uiterlijk. Erg energiek, bijna alsof er iets gaat uitbarsten. handelen bij twijfel.

Stier
Maanteken: Zoekt veiligheid en stabiliteit. Achter deze zoektocht zit vaak een probleem in het eigenwaarde. Vrede met jezelf vinden is voor maan in stier extra belangrijk. Houdt van voorspelbaarheid en heeft moeite met loslaten.
Ascendant: Houdt van overzicht houden en vindt waarde in het leven doormiddel van eigendommen. Zowel als in bezittingen als in bijvoorbeeld het krijgen van een kind. Ascendant stier is vaak erg betrouwbaar.

Tweeling
Maanteken: Er vindt een constante stroom van emoties plaats, veiligheid wordt dan ook vooral gehaald uit emoties en gevoelens kenbaar maken aan anderen en zichzelf. Door een groot relativerend vermogen wordt vaak aan anderen en zichzelf het idee gegeven dat alles beter gaat dan daadwerkelijk zo is.
Ascendant: Je vindt uw identiteit in zoveel mogelijk contacten leggen met anderen. Meningen en feiten van anderen geven het gevoel meer in het hier en nu te zijn. Je verliest snel de algemene betekenis van iets uit het oog door te veel te focussen op specifieke punten.

Kreeft
Maanteken: Hebben vaak een voorsprong op emotioneel vlak. Mensen met maan in kreeft hebben vaak een dusdanige sterke band met hun moeder waardoor dit zowel positief als negatief kan uitwerken. Ze kunnen sterk reageren op emoties en door het kunnen toegeven aan emotie beschikken ze over veel veerkracht.
Ascendant: Vaak erg beschermend. Zorgzaam en vaak het moederfiguur in een groep. Je bent erg persoonlijk en zacht waardoor mensen je erg benaderbaar vinden. Echter zit er vaak een hard schild onder om uw zachtheid te beschermen.

Leeuw
Maanteken: Opzoek naar veiligheid door een uitgesproken indruk achter te willen laten. Je wilt je graag verbonden voelen met anderen en wil dan ook graag op de hoogte blijven. Meer moeite heb je met vastgeroeste gewoontes.
Ascendant: Innemend en zonnig uiterlijk. Anderen zien jou snel als leider en hier maak je dan ook graag gebruik van. Door de behoefte om gezien te worden hebben mensen met een ascendant leeuw ook vaker last van faalangst.

Maagd
Maanteken: Je analyseert veel en vindt hierin comfort en veiligheid. Hierdoor stel je ook hoge emotionele eisen. Dit kan komen uit de angst om je donkere zelf te laten zien. Die donkere zelf is vaak de kant die een invloedrijk persoon in je jeugd heeft afgekeurd. Dit kan als resultaat hebben dat je meer moeite hebt met het binden aan mensen.
Ascendant: Je voelt je soms de minderen en als slaaf behandeld, doordat je veelal ervaart van zelfsprekend genomen te worden. Je bent erg bescheiden en gevoelig vaak oog je netjes en charmant. Hier hecht je ook waarde aan. Ook kun je erg afstandelijk zijn door de manier waarop je naar dingen kijkt.

Weegschaal
Maanteken: Een partner hebben, sociaal betrokken overkomen het zijn zomaar wat punten die jouw gevoel van veiligheid definieren. Ook is er veel behoefte aan evenwicht en harmonie, hierdoor kan je soms wispelturig overkomen.
Ascendant: Mensen met ascendant weegschaal proberen vaak hun identiteit te vinden in tegenwicht met wat zij meemaken in het leven. Het is dan ook van belang om voor jezelf te ontdekken wat dat tegenwicht voor jou inhoud. Dit zodat je zelf heel goed weet waar je voor staat en je niet de goedkeuring van een ander nodig hebt voor jouw bestaan.

Schorpioen
Maanteken: Ervaren vaak sterke en diepgaande gevoelens. Ze gaan vaak eerst door merg en been gaande relaties aan. Dit uit de behoefte om eerst een soort emotionele dood mee te maken voor zij zich echt aan een ander kunnen binden. Je kunt anderen zeer goed aanvoelen en bezit veel zelfexpressie.
Ascendant: Straalt een sterk emotioneel en seksueel krachtveld uit. Door het leven te koppelen aan macht is er vaak een grote schaduwkant in het leven. Hierdoor is er veel behoefte aan krachtige en stabiele partners in het leven. Je bent gek op geheimhouding en alles dat met mysterie te maken heeft.

Boogschutter
Maanteken: De geboren filosoof. Sterke behoefte aan geloof of kunnen filosoferen om hierin veiligheid en kracht te vinden. Een echte gokker, altijd opzoek naar een nieuwe kans of betere idealen. In essentie een zeer positief persoon. Gek op reizen,buitenlucht en vrijheid.
Ascendant: Je ziet het leven veelzijdig, vol mogelijkheden en ervaringen. Het gevaar hierin zit dat je jezelf en je omgeving te wereld belooft maar dit veelal niet kan waarmaken. Om een of andere reden trekt jouw karakter een aanwezigheid vaak wrijving aan, tegelijk kunt u ook het feestbeest zijn en zorgen voor de goede sfeer. Alles valt en staat met jouw humeur.

Ik zal t leuk vinden om te horen wat jouw ascendant en maanteken zijn en of jij je herkent in bovenbenoemde beschrijvingen.

Eén reactie

  • Avatar
    Marianneverhagen

    Hoi tes, ik lees bij weegschaal een taalfouten maar dat komt omdat ik let op details (ook een weegschaal trekje). Zelf ben ik meer in numerologie geïnteresseerd omdat dit veel nauwkeuriger is dan sterrenbeelden. Nog even studeren en ik mag mezelf numeroloog noemen. Als je het leuk vind maak ik een berekening van jou naam en geboortedatum. Groetjes, marianne

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.