coaching,  Persoonlijk,  Zelf liefde

Waarom is persoonlijke ontwikkeling zo populair?

Waar we ook kijken, er is altijd wel iets te vinden over persoolijke ontwikkeling. Het lijkt wel 1 van de meest populaire thema’s die onze wereld op het moment kent. Nou is het ook zo dat de langste relatie die we hebben de relatie met ons zelf is, en het dus ontzettend belangrijk is dat we onszelf blijven ontwikkelen en leren liefhebben. Maar hoe komt het dan dat het opeens zo in trek is?

De wereld om ons heen blijft maar ontwikkelen, het leven is steeds minder echt leven, en steeds vaker gericht op technologie. Wie jij in de online wereld bent bepaald voor een groot gedeelde wie je in het echte leven bent. Of, hoe mensen jou buiten de technologie zien.
We gaan steeds meer van onszelf en elkaar vragen en stress en burn-out komen dan ook steeds vaker voor.

Tegelijk, of misschien wel door deze veranderingen, gaan we ook steeds meer kijken naar onze persoonlijke groei en ontwikkeling. We gaan zoeken naar zingeving en kijken meer hoe we onszelf echt nuttig kunnen inzetten.

Ik herken heel erg die mindset change, juist door in een burn-out te raken. Door even volledig in te storten, door even alles wat je op de been hield zien te verdwijnen, ga je zien wat echt belangrijk is. Is die baan eigenlijk wel echt zo leuk als dat jij doet blijken? Is je relatie eigenlijk wel echt zo sterk? Weet je eigenlijk wel wie je echt bent en wat jouw wensen en dromen diep van binnen zijn?

Persoonlijke ontwikkeling gaat je ondersteunen in het vinden van die antwoorden. Het is jouw realistische, soms pijnlijke, spiegel. We willen steeds beter zien wie we zijn, we willen steeds beter ontdekken waar we voor staan en hoe we dat kunnen uitdragen. We willen onze online wereld inzetten om onze stem en visie de wereld in te brengen. Zonder persoonlijke groei en ontwikkeling kom je daar niet, of niet echt. Je gaat door de mand vallen wanneer je niet 100% dat bent wat je probeert uit te dragen.

Waarom is persoonlijke ontwikkeling zo populair? De vraag is meer, waarom is het nu pas zo populair? Waarom keken we niet al veel eerder naar wie wij diep van binnen echt zijn? Waarom is het nodig om eerst zo diep te vallen voor je jezelf echt durft te bekijken?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.