Persoonlijk

Waarom come with Grace

Nu mijn site ruim een maand draait vond ik het wel tijd voor een kijkje achter mijn blog. Allemaal leuk en aardig al die informatie, maar ik wil jullie ook graag iets vertellen over het waarom. Wat betekend come with Grace voor mij, hoe ontstond het en waarom dit logo.

Het begin

Schrijven is altijd al een passie geweest, notitieboeken schreef ik vol. Verslagen in mijn studie vond ik vaak best leuk. Op social media deelde ik bij bijzondere of belangrijke dagen vaak een stukje tekst, waarop veelal positief gereageerd werd.  De stap naar een blog voelde soms groot, want wat als niemand überhaupt wil lezen wat ik te vertellen heb. Tot ik mij bedacht dat ik aller eerst schrijf uit mijn eigen passie. Dat ik het heerlijk vind om mijn mening en visie te combineren met feiten of nieuwe informatie. Dat ik dit doe voor mij.  Nu ik zie dat jullie zo betrokken zijn vind ik het nog veel leuker en geeft mij dit nog meer energie om door te gaan. 

De thema’s van mijn blog liggen erg dicht bij mijzelf.  Door het verdiepen in spirituele groei en zelf liefde, door mijn studie tot GGZ-agoog waarbij er veel psychiatrie en psychologie komt kijken. Dingen die mijn interesse trekken, die betekenis hebben voor mij. Mijn ervaringen, mijn passie gecombineerd met feiten, informatie en wetenschap. Om zowel mijzelf als jullie iets te leren. Om openheid te geven en jullie hopelijk te mogen inspireren om ook meer van jezelf te tonen wanneer je dit nodig vindt. 

De naam

De naam was nog even een puzzel. Ik wilde iets met mijn naam, omdat wat ik schrijf ook heel persoonlijk is. Tegelijk heb ik vanuit mijn studie- en werkervaring ook geleerd dat ik mijn privacy moet waarborgen. Zo besloot ik om mijn site niet naar mijn voornaam, Tessa, te noemen. Na wat brainstormen, mensen betrekken, ontdekken dat bepaalde namen al in gebruik waren was het daar. Come with Grace.  Grace, mijn tweede naam. Come with Grace, als in, volg mijn pad. Maar ook kom met gratie, sierlijkheid, vergiffenis. Wees je sierlijke zelf, vergeef jezelf voor dat wat jij jezelf wellicht ontnomen hebt. Gun jezelf dat stukje zelf liefde, come with Grace. 

Het logo

logocwg

Het logo is gemaakt door Katja van Wildflower art. Ik vroeg haar om een logo waarin groei zichtbaar was, mijn liefde voor de maan naar voren kwam.  Ik wilde een dikke vrouw in mijn logo, omdat ik die dikke vrouw ben, maar ook om van het “standaard” af te stappen. Body positivity zichtbaar in mijn logo. Specifiek zonder hoofd, zodat een ieder zich kan identificeren met de vrouw in mijn logo.  
Alles wat ik wilde en nog heel veel meer heeft Katja in dit logo verwerkt. 

 

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.