Spiritueel,  Zelf liefde

Verbinding, hoe zit het nou met die soultribe?

Soultribe, vast niet voor een ieder een bekend begrip. Toch als je er meer over leest zal je herkenpunten vinden. Zielsverwanten, een dusdanige connectie met iemand met dezelfde zielengroep.  Het herkennen van deze zielsverwanten gaat heel subtiel, want het is ontzettend goed mogelijk dat jij dat zielsverwantschap direct opmerkt en de ander niet. Of andersom natuurlijk. 

Aangezien je soultribe of zielsverwanten dus aan jou verbonden zijn doordat jullie tot dezelfde zielengroep behoren is het ontzettend waardevol om jouw eigen zielkwaliteit te laten groeien. Je ego herkennen en proberen deze los te laten. Door zoveel mogelijk uit jouw ziel te leven ga je ook andere herkennen die met dezelfde soort ziel rondlopen. Dit trekt je dan hoogst waarschijnlijk ook veel meer aan.

Toch ontmoet je je soultribe juist op onverwachte momenten, het zijn de mensen waarbij er vanaf moment 1 een soort click is en je je direct thuis kunt voelen. Mensen met wie je echt kunt praten, zonder dat er een  verlangen is om iets terug te moeten doen, je bent namelijk in een soultribe nooit afhankelijk van elkaar.     Nou is dat trouwens ook een perfect streven voor vriendschappen die niet direct als soultribe te benoemen zijn. Zorgen dat je klaar staat voor een ander en kunt vertrouwen op hen, maar nooit afhankelijk zijn en nooit iets verlangen van de ander.

Hoe vind je die soultribe? Nou het begint met niet willen zoeken. Zoals ik al eerder zei gaat het over de overwachte momenten. Zoeken naar de liefde is ook nooit een goed plan, het overkomt je of het overkomt je niet. Door te zoeken focus je te veel waardoor je wellicht een connectie gaat faken of juist over het hoofd gaat zien.  Wat je wel kunt doen is ontzettend bezig zijn met zelfontwikkeling. Wanneer jij openstaat voor bewustwording, voor spiritualiteit, voor groei, dan zal je veel eerder herkennen wat die soultribe nou eigenlijk inhoudt. Je ontmoet iemand die een bepaalde rust en herkenning in jouw leven brengt, puur omdat je een connectie op zielniveau maakt.   Een soultribe is van onschatbare waarde, puur omdat zij jou onbewust zoveel verder laten groeien en ontwikkelen, en jij deze zelfde uitwerking hebt op hun.  Het is geen vriendschap voor levenslang, het is een verbinding en verbindingen kunnen ook breken. Het is dus ontzettend waardevol om te leren en durven loslaten, want soms reis je afzonderlijk net wat dieper dan in verbinding.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.