Persoonlijk,  Zelf liefde

Tijd voor jezelf, wat is dat?

Al eerder schreef ik over tijd voor jezelf nemen, gaf ik wat tips voor selfcare momenten. Ik was ontzettend benieuwd hoe jullie me-time invullen en of jullie tevreden zijn over hoeveel tijd je aan jezelf spendeert. Ik begon een poll op instagram die jullie hebben kunnen invullen, de resultaten deel ik in dit artikel

Allereerst bedankt voor jullie tijd en het willen invullen van de gestelde vragen. Wat ik heel leuk vond om te zien was de uitlopende reacties op hoe jullie het liefst tijd aan jezelf spenderen.

Zo kwamen als antwoorden dingen als echt de tijd nemen voor je skincare, bad of douche ritueel, nagels of haar. Maar ook dingen als boeken lezen, netflix kijken (vanuit bed), tuinieren, varen en de ochtend wat langer in bed liggen met een goede kop koffie.

Wat een fijne dingen die je als me-time kunt beschouwen. Dat tuinieren kan ook al snel als moetje worden gezien, maar zo bewust hier energie van krijgen en echt tijd voor nemen, hoe heerlijk is dit.

Op de vraag hoeveel tijd per week jullie aan me-time spenderen was het meest genoemde antwoord dat het er vaak bij inschiet. Hoe zonde is dat! Het leven is natuurlijk druk, zeker wanneer er ook nog jonge kinderen en een drukke baan bij komen kijken. Maar misschien, wanneer je kijkt in je agenda, kan je wel een gaatje vinden om toch even een dag of moment echt tijd voor jezelf vrij te maken. Al is het maar 10 minuten. Voor jezelf zorgen, tijd in jezelf steken, het is zo ontzettend belangrijk. Het tweede meestgenoemde antwoord was 1 tot 3 keer per week.

Meer dan de helft van de mensen geeft aan niet tevreden te zijn de hoeveelheid tijd die ze aan zichzelf spenderen. Ik hoop zo voor jullie dat jullie ergens tijd willen en kunnen gaan vrijmaken voor deze momentjes. Vaak lijkt het onmogelijk, tot je eens echt goed gaat kijken. Dan lijkt het opeens meer over jezelf gunnen te gaan, je vriend had ook een zware werkweek, je wilt niet te ijdel zijn of wat als je net op t moment dat je in bad stapt gestoord wordt door een prikkel van buitenaf. Verleng je tandenpoets moment, smeer een lekkere creme op je gezicht, zet een lekker muziekje op. Zoek het in de kleine dingen.

Gun het jezelf. Wanneer jij je lekker voelt, tijd in jezelf investeerd ga je dit ook uitdragen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.