Spiritueel

Tarotkaarten leggen, hoe werkt dat eigenlijk?

Voor de 1 zijn tarotkaarten de ultieme handleiding voor hun leven, voor de ander is het spannend, mysterieus of misschien wel de grootste onzin. Allemaal helemaal prima natuurlijk. Maar hoe werken die tarotkaarten eigenlijk?

In dit artikel ga ik je meenemen naar het tarotdeck en de verschillende leggingen. 

light seers tarotkaarten

Het tarotdeck

Nagenoeg overal ter wereld wordt er wel gebruik gemaakt van een tarotdeck. Elke kaart heeft een afbeelding waarin veel symboliek schuil gaat. Hierdoor kan de oorspronkelijke betekenis ook snel aan je voorbij gaan wanneer je weinig tot geen kennis hebt van het kaartspel. 

Een tarotdeck bestaat uit 78 kaarten, onderverdeeld in de grote arcana en de kleine arcana. De grote arcana heeft 22 kaarten, welke rijk zijn aan symboliek. Deze wordt vaak gezien als het symbool voor de verschillende levensstadia die wij doorlopen.  
De kleine arcana bevat de overige 56 kaarten en bevat kaarten die aan elkaar gelinkt zijn. Zwaarden, staven, pentakels en kelken, elk van genummerd tot 10. Daarnaast heeft elke kaarten soort nog een koning, koningin, schildknaap en ridder. De kleine arcana staat in de tarot voor de alledaagse gebeurtenissen.

Het juist interpreteren van tarotkaarten is een kunst op zich waar redelijk wat oefening voor nodig is. 

Tarotkaarten leggen

De kaarten voorspellen, anders dan vaak gedacht, niet zozeer de toekomst van iemand. Het gaat meer over inzichten krijgen in iemands persoonlijkheid, de huidige situatie en het leven op zich, om zo sturing te kunnen geven. Deze sturing die de kaarten geven kunnen aanzetten om tot bepaalde keuzes te komen, waardoor het soms voelt alsof de kaarten jouw toekomst kunnen voorspellen. 
 de kaarten worden gelegd om inzichten te kunnen krijgen in de persoon die de legging aanvraagt, en hoopt zo een blik in de toekomst te gunnen.

Er zijn ontzettend voor soorten leggingen voor verschillende soorten vraagstukken.   Zo kun je er voor kiezen om de kaarten open of gesloten te leggen. Wanneer je er voor kiest om jouw legging open te doen kunnen er direct tijdens het leggen al verbanden worden gelegd. Dit kan soms fijn zijn maar kan ook zorgen voor overhaaste conclusies waardoor de ware betekenis wat naar de achtergrond verdwijnt. 

Bij een gesloten legging worden de kaarten 1 voor 1 omgedraaid waardoor er dieper wordt ingezoomd op de betekenis van de kaart en de verbanden juist wat meer naar de achtergrond verdwijnen.

De driekaartslegging

 

De driekaartslegging is denk ik 1 van de meest bekende en gebruikte leggingen voor beginners voor voor de snelle vragen. Je stelt een vraag en trekt drie kaarten, deze drie kaarten leg je van links naar rechts. Links wordt van vaak gezien als het verleden, het midden als het heden en de rechterkaart als de toekomst. Ook kan je deze leggen voor bijvoorbeeld mind, body and soul of een andere interpretatie gebruiken.

 

het Keltisch kruis

 

 

het Keltisch kruis is een van de oudste vormen van een tarotlegging.  Bij het Keltisch kruis worden er 10 tarotkaarten getrokken die in een specifieke volgorde worden neergelegd. Hierbij spelen niet alleen de kaarten zelf maar ook het onderliggende verband een belangrijke rol. 

-De eerste kaart in deze legging staat voor bescherming, het maakt mogelijk wie je nu bent.
-De tweede kaart is die van obstakels, deze toont wat jou uitdaagt of wat jij moet overwinnen.
-Kaart drie is ‘boven’ je, deze kaart zegt iets je idealen of waar je naar toe werken moet.
-De vierde kaart is ‘onder’ je, Deze kaart wordt ook wel de grondslag kaart genoemd, en geeft aan wat je, al dan niet onderbewust, motiveert en drijft.
-De vijfde kaart is ‘achter’ je en toont je recente verleden. Vaak vind je in deze kaart aanwijzingen naar wat de obstakels op je huidige pad heeft doen verschijnen.
-De zesde kaart is ‘voor’ je en toont de nabije toekomst. Zie deze kaart als de volgende stap op je pad en niet als uiteindelijke bestemming. Na deze stap zullen er nog vele volgen.
-De zevende kaart ben jij zelf, Deze kaart toont jouw houding tegenover wat bleek uit kaart een en twee.
-Kaart acht s ‘voor je naasten’ en weerspiegelt de invloeden van buitenaf. De kaart toont dingen waar je zelf geen invloed over hebt, en de rol die de mensen in je directe omgeving daarin spelen.
-Kaart negen is ‘hoop en angsten’. Hierbij is per medium die jouw legging doet de interpretatie anders. De algemene betekenis van de kaart gaat dus over waar je op hoopt of voor vreest. 
-De tiende kaart is ‘voor wat je te wachten staat’, of de kaart van uitkomsten. Deze kaart geeft aan waar de huidige situatie op lange termijn naar toe gaat en wat het te verwachten eindresultaat is.

De dagkaart

 

het is ook mogelijk om maar 1 kaart te trekken. Dit doet een medium regelmatig voor zichzelf. Hiermee trek je een kaart met een boodschap waar jij die dag iets mee kunt, maar ook een vraag beantwoorden door een ja/nee trekking te doen. 

tarotreading prijslijst

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een reading of heb je meer vragen over de tarotkaarten? Stuur mij dan een berichtje, of mail mij op contact@comewithgrace.nl ! ik heb je met alle liefde mee.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.