Spiritueel,  Zelf liefde

Spiritueel ontwaken, wat is het?

Spiritueel ontwaken is een proces dat door een ieder anders kan worden ervaren,  het is een proces van bewustwording van onze hogere zelf. Maar goed, ook dit klinkt nog zweverig. Wat is die hogere zelf dan en hoe werkt dat spiritueel ontwaken precies?

Goed we hadden het dus al over het proces van bewustwording van onze hogere zelf. Je kunt het vergelijken met het wakker worden geschut uit een droom, in dit geval is die droom van jouw zelfgecreëerde beeld van de wereld.  Deze gebeurtenis waarin je wordt wakker geschud leert ons ontzettend veel en toont ons dat er heel veel meer is dan wij ons bewust van zijn.

Het proces van spiritueel ontwaken gaat vaak samen met een ingrijpende gebeurtenis of gebeurtenissen die onze lichaam en geest zo shockeren, dat er een innerlijk veranderingsproces plaatsvindt.

Hier kunnen gevoelens van depressie, hevige emoties, oververmoeidheid, druk op de borst, spierpijn of misselijkheid bij komen kijken.

kenmerken van spiritueel ontwaken.

Een fase van chaos en verwarring, het verlies van controle, is vaak waar het begint. Hier is regelmatig sprake van paniekaanvallen, depressie of burn-out. Door het spiritueel ontwaken maken we kennis met de wrede wereld, maar ook vooral met onze eigen donkere kanten.

Spiritueel ontwaken verandert ook je huidige kijk op het leven en de wereld. Je gaat anders kijken en stelt jezelf verschillende vragen over wie je nou eigenlijk echt bent en waarom je niet gelukkig bent.  Het is een moment waarop alles in twijfel ligt en het bijna voelt alsof je alles opnieuw moet leren, zoals je als kind ook hebt gedaan.

Het komt dan ook regelmatig voor dat je jouw identiteit verliezen gaat. Spiritueel ontwaken zorgt ervoor dat je steeds meer gaat leven vanuit je ware zielsessentie. Hierbij leer je steeds meer te luisteren je eigen hart en intuïtie en laat je je ego minder de overhand hebben in je leven.  Hiermee laat je los wie je bent naar de buitenwereld en kun je gaan leven naar wie je daadwerkelijk bent van binnen.

Wanneer je steeds meer bij die zielsessentie komt ga je ook steeds meer tijd spenderen aan jezelf, zelfliefde. Hierdoor kom je steeds beter in contact met je hogere zelf. Door tijd aan jezelf te spenderen kan je even echt naar binnen keren en onderzoeken wat jij echt nodig hebt.

Wanneer je dicht bij jezelf bent kan het zo zijn dat je de connectie met vrienden of familie opeens gaat verliezen, simpelweg omdat jij andere prioriteiten hebt en met een nieuwe frisse blik naar de wereld kijkt. Jouw frequentie is niet meer die frequentie waarmee jij een connectie maakte met die mensen.  Het mooie dat spiritueel ontwaken je dan kan geven is een zielsconnectie, iemand waarmee je vanaf het begin op dezelfde golflengte zit en waarbij je helemaal in gaat op elkaars energie. Deze soulmate is er om jou te ondersteunen in jouw proces.

Zo klinkt het allemaal alsof spiritueel ontwaken een mooie en leuke reis is, maar dat is zeer zeker niet altijd zo. Denk eens aan de eerste stappen, je moet eerst door die diepte en door de pijn om uiteindelijk na een lange weg in die diepe connectie met je hogere zelf te komen.
Wellicht denk je soms, ik ga terug naar mijn oude vertrouwde zijn, naar de makkelijkere weg. Maar ik hoop dat je het aandurft om vooruit te blijven gaan, om die stappen te maken en om vol overtuiging voor jezelf te kunnen kiezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.