Persoonlijk,  Spiritueel

Spiritualiteit in burn-out


We kennen het allemaal, het rennen, het vliegen, jezelf voorbij lopen. Het lijkt soms de normaalste zaak van de wereld om even jezelf helemaal te vergeten. Maar wat als je jezelf zover voorbij loopt dat je jezelf niet meer terug kan vinden. Wat als je zo hard liep en plots de noodrem wordt ingetrapt. Wat als je wordt gedwongen alleen nog met jezelf bezig te zijn maar je even niet meer weet hoe dat werkt.

Dit is een klein stukje van wat er bij mij gebeurde op het moment dat ik geconfronteerd werd met mijn burn-out. De burn-out die voelde als het einde van de wereld, maar tegelijk zoveel mooie dingen met zich mee bracht. Die mij leerde op een andere manier te kijken naar het leven en mezelf. Met mijn neus op de feiten gedrukt pakte ik terug naar dat wat mij als kind bijgebracht was.
Spiritualiteit. Rust zoeken in jezelf doormiddel van meditatie, reiki inzetten om terug in eigen kracht te komen. Ik raakte mezelf volledig kwijt en vond een andere versie van mezelf in meditatie en yoga. Ik vond mezelf in de diepte, ik vond mezelf in de leegte. Ik vond mezelf overal waar ik niet had durven kijken.
Als meisje spaarde ik edelstenen, puur op het uiterlijk. Nu verzamel ik edelstenen op werking. Draag ik ze als sieraad, vertrouw ik op hun ondersteuning. Spiritueler zijn, spiritueler handelen, het maakt zoveel liever. Liever naar jezelf maar ook liever naar de wereld. De wereld stortte in, maar bouwde zichzelf langzaam terug in andere vormen en kleuren. De mooie dingen die een burn-out kunnen brengen, het zelfinzicht, de verandering van denken, terugpakken naar dat wat in de basis zoveel veel je betekend heeft. Spirituele groei die zoveel ondersteuning kan bieden bij persoonlijke groei. Het lijkt soms de normaalste zaak om jezelf te vergeten, maar belangrijker is om alles te vergeten behalve jezelf. De burn-out als harde reset om mezelf weer daar te krijgen waar ik als jong meisje zoveel aan had. Dat wat ik vergeten was in het rennen, het vliegen en het mezelf voorbij lopen.

Follow my blog with Bloglovin

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.