Persoonlijk,  review

Smeerbare deodorant – Review

Mijn vriend introduceerde mij aan de eerste smeerbare deodorant die ik ooit gebruikt heb. Vanaf dat moment was ik enthousiast, deodorant in spuitbus is niet alleen slecht voor het milieu, het heeft vaak ook allemaal toevoegingen die niet per se goed zijn voor je huid. Nou is natuurlijk niet elke smeerbare deodorant hetzelfde, is niet alles even prettig in gebruik en de belangrijkste, doet het eigenlijk wel zijn werk?

deo1 (2)

In dit artikel ga ik drie merken bespreken, Nuud, Aurelia en We love the planet.

Geur en werking

Nuud ruikt in de verpakking een beetje naar zinkzalf, die zalf die je ook op de billen van baby’s smeert. Op de huid is nuud geurloos, wat ik voor een deodorant echt ideaal vind. Het product lijkt ook qua structuur erg op zinkzalf. Het formaat van een erwt is voldoende voor 1 oksel, ook hoef je dit maar 1 tot 2 keer per week te smeren. Ideaal, om niet elke dag aan je deodorant te hoeven denken.
Ik heb Nuud een periode geprobeerd maar mijn huid reageert helaas niet al te goed op het product, mijn oksel leek afgesloten te worden waardoor er ontstekingen kwamen in mijn huid. Dit is natuurlijk niet bij iedereen het geval, zo gebruikt mijn vriend ook Nuud, en heeft hij nog nooit last gehad van deze ontstekingen.

Aurelia probiotic skincare heeft een sterke maar frisse geur met onder andere pepermunt, tea tree en lavendel. Door de toevoeging van munt voelt het product fris en verkoelend onder de oksel. Aurelia heeft een creme-to-powder werking wat ik zeer prettig vind. Wanneer je een vingertopje product uit de pot haalt voelt het als een volle, vettige creme. Eenmaal smerend onder de oksel veranderd dit in een subtiele poeder die de oksel lange tijd fris laat ruiken.

We love the planet heeft als enige van deze producten de keus uit verschillende geuren. Hier heb ik dan ook gebruik van gemaakt door 2 geuren te kiezen uit de collectie van 8 geuren. De geuren die ik gekozen heb zijn forever fresh, citrus en kruiden, en de geur original orange, Spaanse mandarijn. Twee heerlijke geuren die ondanks hun aanwezigheid heel subtiel van de huid afkomen. Ik ruik de geuren wanneer ik deze deodorant heb gesmeerd, maar tegelijk is het niet zo aanwezig dat ik geen parfum meer kan dragen. Het product leek op het eerste oog op vaseline, maar niks is minder waar. Het product is ontzettend zacht, zeer smeerbaar en prettig in gebruik.

nuud

Verpakking

Nuud zit in een tube van 100% recyclebaar bioplastic, hierdoor is niet alleen het product beter voor het milieu, maar is ook over de verpakking goed nagedacht. Het neemt weinig ruimte in, is prima vormgegeven en ziet er strak uit. Er zit in een tube 20ml product. Dit is genoeg voor ongeveer 10 weken nuud smeren.

Aurelia probiotic skincare zit in een donkerbruine glazen pot. Glas is natuurlijk ook prima recyclebaar en een beter alternatief voor plastic verpakkingen. Ook het donkerbruine glas vind ik goed gekozen, producten blijven in donker glas langer goed dan glas waar al het licht doorheen kan. Een pot van deze botanical cream deodorant bevat 50gr. Ook deze pot gaat ongeveer 10 weken mee.

We love the planet komt in een blikje, weer een beter alternatief voor plastic. Wat dat betreft zijn ze alle drie erg goed bezig. Het blikje gaat zeer gemakkelijk open, maar blijft wel goed dicht zitten in een tas. De inhoud van een blikje is 48gr. Dit is genoeg voor ongeveer 8 tot 12 weken.

wltp (2)

Ingrediënten

Nuud kokosolie, wonderolie, zink oxide, amandelolie, plantaardige emulgator, minerale klei, wonderolie extract, carnauba was, plantaardige mengverbeteraar, microzilver. Nuud is vegan.

Aurelia probiotic skincare maiszetmeel, sheaboter, kokos, lavendelolie, vitamine E, tea tree, pepermuntolie, sinaasappelolie, bergamot, jojoba olie, pijlwortel, kaolien. Aurelia is cruelty free.

We love the planet kokosolie, zuiveringszout, maiszetmeel. bijenwas, Coco-Caprylate/Caprate, macadamia olie, olijfolie, patchouli, sintjanskruid, zonnebloemolie, vitamine E. We love the planet heeft een zero waste policy.

Conclusie

Al deze producten zijn aluminium vrij, wat zorgt dat de klieren in de oksel niet worden geblokkeerd. Ook zorgt aluminium voor de gele vlekken die deodorant soms veroorzaakt in je kleding. Goede redenen om dit dus voortaan te vermijden. Alle drie de producten hebben zo hun eigen kracht, zo vind ik van Nuud de langere werking en het geurloze heel prettig. Bij de deodorant van Aurelia ben ik zeer tevreden over de creme-to-powder formule. We love the planet heeft veel geurkeuzes, is gemakkelijk mee te nemen en smeert zeer makkelijk.

We love the planet is voor mij in dit rijtje de winnaar, het is relatief goedkoop, het smeert prettig, de geuren zijn uiteenlopend, er is een vegan alternatief en het blikje is mee te nemen. Ook houdt het de gehele dag fris en voelt het product prettig onder de oksel.

Nuud is te koop voor €12,95 voor 15 ml.
Aurelia is te koop voor €20,45 voor 50 gr.
We love the planet €11,50 voor 48 gr.
Klik hier om direct jouw We love the planet deodorant aan te schaffen.

Gebruik jij al smeerbare en aluminiumvrije deodorant? Welke is jouw favoriet?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.