Persoonlijk,  Zelf liefde

Selfcare tips

Lief zijn voor jezelf, zorgen voor jezelf, het is mega belangrijk. Energie halen door even alleen met jezelf bezig te zijn. Gefocust op jezelf, vijf minuten of een uur. Het is zo van belang dat jij zorgt voor jezelf, zeker wanneer je ook wilt zorgen voor een ander. Ik neem je mee in een lijstje met selfcare tips, soms groot, soms klein. Soms dingen die je dagelijks doet, soms dingen om echt bewust mee bezig te gaan.

Alledaagse dingen
-Een douche nemen met een voor jou prettig ruikende douchegel. Ontspannen, even helemaal gefocust op jou. Een fijne geur doet zoveel wonderen voor je mentale gestel. Even heel bewust wat me time in een alledaagse handeling.

-Stuur een berichtje of bel iemand die jij waardevol vindt. heb contact met een geliefde. Het gesprek hoeft niet groots en meeslepend te zijn, het contact met een geliefde haalt al genoeg positieve stofjes in onze hersenen omhoog.

-Zet je favoriete muziek op en dans of zing mee. Beide kan natuurlijk ook. Door zo bewust bezig te zijn met je muziek, niet stil te staan bij hoe je klinkt of beweegt komt er zoveel positiefs los in je lichaam. Je vergeet even de druk die er op je ligt, je vergeet even je zorgen. Even alleen jij en de muziek, hoe heerlijk.

-Neem een kopje thee, simpel maar doeltreffend. Even niks, alleen jij, een kop thee en je favoriete ontspanplek.

-Schrijf, over je negatieve gedachten, over de stress die je ervaart, schrijf. Schrijf alles op wat je voelt, wat je misschien niet zo snel benoemd aan een ander. Voel je vrijer door het een beetje los te kunnen laten.

-Neem een gezichtsmaskertje en relax terwijl deze intrekt. Zet een timer voor wanneer het masker weer verwijderd moet worden en ga even op de bank liggen. Sluit je ogen en waan je even in een spa.

masker

Grotere opdrachten

-Zoek een lekker recept of kook je favoriete maaltijd. Haal alle ingrediënten in huis en ben vooral gericht bezig met jouw recept.

-Ga op date met jezelf, een koffie op een terras, een uitje naar de bioscoop, een shopsessie. Bezoek een schoonheidsspecialist. Iets wat jou echt energie geeft. Gun jezelf dat echte contact met jezelf.

-Waar voel jij je echt helemaal ontspannen, op welke plek geniet jij echt optimaal. Ga daar heen, voel wat die plek met je doet. Laad jezelf weer een beetje op. Voor mij is een plek als dit het strand. Voor jou misschien het bos, een park, je eigen achtertuin.

-Wees lief voor jezelf, niet alleen nu, maar in alles. Probeer bewust te worden op welke momenten je negatief denkt of praat over jezelf. Zoek uit waar die negativiteit vandaan komt. Neem de tijd om echt te leren kennen wie jij daadwerkelijk bent.

Een paar tips om meer bezig te zijn met selfcare:
Lees het boek Self love Talk van Merel Teunis.
Investeer in goede skincare. Ik ben zelf erg tevreden over de producten van Image skincare. Mocht je advies nodig hebben over skincare of opzoek zijn naar een fijne en kundige schoonheidsspecialiste, Beautylounge in Lichtenvoorde is jouw place to be.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.