Persoonlijk,  Psychologie,  Zelf liefde

Samen niet tegen

Racisme, het is een onderwerp met zoveel beladenheid, met pijn, met wrijving. Een onderwerp wat al zolang een gespreksonderwerp is en nog zo van belang is. Ik, als witte vrouw, heb geen idee hoe het voelt om veroordeeld te worden om mijn huidskleur, om mijn zijn. Maar ik kan wel mijn stem gebruiken om samen te strijden voor gelijkheid.

Er is van alles wat we kunnen doen om een front te vormen. Om voor elkaar op te komen, elkaar te ondersteunen en te leren. Het is niet alleen belangrijk wanneer het in het nieuws is, het is een probleem van alle dag. Ik heb niet de oplossing of waarheid in pacht, in dit artikel wil ik alleen wat links of tips delen die jou kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van jouw stem tegen racisme.

Allereerst de website wit huiswerk. Een website met veel artikelen, boekentips en naslagwerk over racisme door de jaren heen.

Documentaires en films:
When they see us. (Netflix)
Wit is ook een kleur. (VPRO)
13th. (Netflix)
Zwart als roet. (VPRO)

In dit artikel lees je over hoe jij je kind kan opvoeden met kennis over ras, afkomst ect.

Onthoud dat racisme is aangeleerd, een kind ziet geen verschil, maakt geen onderscheid en hangt geen waardeoordeel aan iemand gebaseerd op uiterlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.