Persoonlijk,  review

Podcast tips

Steeds meer mensen beginnen een podcast, steeds meer mensen gaan er ook naar luisteren. Samen met mijn vriend luisteren wij regelmatig een podcast in de auto. De levenslessen, de metaforen, ik ben er gek op. In dit artikel ga ik een aantal podcasts benoemen die echt het luisteren waard zijn

Allereerst de transformatie podcast.  Deze podcast van Sjanette de Geus heeft steeds een nieuwe gast en hiermee ook steeds uiteenlopende en interessante thema’s. Zo vond ik het gesprek over ego en schaduwkant, met Joris Swinkels, heel erg interessant. Ook heeft deze podcast gezorgd voor de nieuwe metafoor waaraan een vriendin en ik onszelf en elkaar steeds herinneren. Hoe je als man een eiland bent, je eilanden groep mag uitbreiden met hobby’s ect. maar nooit je eiland in de steek mag laten voor een vrouw. Hoe je als vrouw een bootje bent, die je zelf moet kunnen onderhouden, dat je mag komen kijken op het eiland van de man, maar nooit een eiland mag weghalen of mag inrichten naar jouw wens in plaats van de zijne.  Dat je altijd op jezelf moet kunnen terugvallen, dat niemand jouw plaats in mag nemen, niemand jouw leven mag besturen. Het is denk ik mijn lievelings metafoor. 

Big vegan sister is ook zo’n aanrader. Naast dat Lisa een blog heeft, podcasts opneemt runt ze ook een heuse podcastschool. Hoe leuk is dat. Haar podcast is gericht op een positief verschil maken, nieuwe inzichten en praktische handvatten. Van eetproblematiek tot activisme, van ondernemerschap tot groei. Een podcast die van alle markten thuis is. 

Tim Hofman begon de BOOS AntiCoronaDepressie podcast. In deze podcast gaat Tim verschillende thema’s aan. Thema’s waar hij al veel kennis over heeft of thema’s waar hij meer of zou willen weten. Wat ik prettig vind aan deze podcast is dat Tim duidelijk laat blijken te willen leren en te willen groeien. Hij daagt zijn gasten uit, wil veiligheid voor ze creëren en hiermee geeft hij ook ruimte voor feedback. 

Een vreemde eend in dit rijtje is de potterless podcast.   Een volwassen man die nooit Harry Potter gelezen heeft, de films nooit zag of maar half, die de boeken gaat lezen en hierover in gesprek gaat met gasten die fan zijn van de boeken. Het levert hilarische gesprekken op, laat je anders kijken naar bepaalde stukken en is gewoon heerlijk als ontspanning. Wanneer je fan bent van Harry Potter en even geen levenslessen, metaforen of goede initiatieven wilt is dit echt een fijne podcast. Ik luister deze meestal voor ik ga slapen. 

Welke podcasts luister jij graag? Het lijkt me leuk om nog meer podcasts te leren kennen dus reageer vooral met jouw ultieme aanrader(s)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.