Persoonlijk

Op mijn lijf geschreven

Tatoeages, ik ben er gek op. een paar weken voor mijn achttiende verjaardag kreeg ik de eerste van mijn ouders. Nu, acht jaar later heb ik dertien plaatjes op mijn lijf.  Ik ga ze niet alle dertien met je langs, wel laat ik zien welke voor mij het meest waardevol zijn, de mooiste betekenis hebben.

moon

Deze tattoo heb ik op de binnenkant van mijn linker pols. Laten zetten tijdens een evenement, waarbij geld werd ingezameld voor het doel bikers against child abuse.
Deze tattoo zette ik voor wat mijn burn-out mij leerde: Hoe donker de nacht ook is, de maan wijst altijd de weg. Hoe hoog de golven ook zijn, de zee wordt altijd weer kalm.

tattoo lotus
Op mijn linker onderarm, en op die van mijn moeder, zit deze unalome met lotusbloem. Een symbool voor verlichting, het levenspad. Dat hoe je weg ook loopt, welke hobbels of oneffenheden je ook tegen komt er altijd verlichting zal zijn. Dat een lotusbloem met zijn wortels in de modder zo iets moois kan laten groeien, het zegt eigenlijk al genoeg.  Hoe zwaar het leven ook is, hoeveel modder we ook tegen komen, mijn moeder en ik, altijd aan elkaar verbonden. 

monyet
Het meeste gevoel, emotie, zit in deze tattoo. Een aapje, een hoofdletter B, mijn beste vriend gevangen in een plaatje. Mijn beste vriend, die overleed aan leukemie, van het leven verhuisde naar mijn hart, een beetje naar deze tattoo. Een aapje op mijn rechter bovenarm, net boven mijn elleboog. Een aapje omdat hij ook wel monyet genoemd werd. het Maleise woord voor aap. Zo draag ik hem altijd met mij mee. 

scorpio

Mijn sterrenbeeld, de stand van de sterren in schorpioen. Op mijn rug staan de sterren als bloemetjes weergeven. Niet alleen mijn sterrenbeeld is schorpioen, ook mijn ascendant, mijn zijn past zo bij de beschrijving van de schorpioen. Ik ben die schorpioen, mijn interesse in spiritualiteit, sterrenbeelden vastgelegd zoals ik ben.

mulan

Op mijn kuit vind je Mulan, van de gelijknamige Disneyfilm. Mulan staat voor mij voor vrouwelijke kracht, dat vrouwen niet onderdoen aan mannen. Dapper, krachtig en sterk. Gelijkheid, niet hoeven doen wat van je verwacht wordt, doen wat diep van binnen jouw wensen en verwachtingen zijn. Een tattoo vol kracht, vol moed, vol vrouwelijkheid.

Heb jij tatoeages? 

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.