coaching,  Persoonlijk,  Zelf liefde

New year, same me

Vele mensen zien het nieuwe jaar als een frisse start, een nieuw begin. De kans om alle doelen die je gesteld hebt uit te voeren. Allemaal prima natuurlijk, mits jouw doelen realistisch zijn.  Wat ik wel ontzettend naar vind om te lezen is al die new year, new me berichten. Ik zal je laten weten waarom.

Zoals ik al zei is er niks mis met realistische doelen stellen en hier op de start van 2021 mee beginnen. Er is ook niks mis met jezelf willen ontwikkelen. Door bijvoorbeeld als doel te stellen dat je meer bezig wilt met zelfliefde, zelfontwikkeling en zelfcompassie.  Maar jezelf ontwikkelen heeft niks te maken met een new me. 

Jij bent wie je bent, wellicht meer zelfbewust, meer open en meer eigen, maar er veranderd helemaal niks aan wie jij in de kern bent. In het nieuwe jaar gaat, ongeacht welke doelen jij stelt, namelijk helemaal niks veranderen aan jouw ziel. 

Ik vind dat new year, new me klinken alsof je afgelopen jaren niet goed genoeg was. Alsof je moet gaan bewijzen dat je het nu wel waard bent. Feit blijft dat je het altijd al waard was, dat alleen jij dat wellicht nog niet helemaal kan of wil inzien. Dat door persoonlijke ontwikkeling jij minder hard naar jezelf en de buitenwereld kunt worden, maar jij die zelfde persoon blijft. 

Wat ik jou wens in het nieuwe jaar is een ontzettende lading zelfliefde. Jij bent de persoon waarmee jij moet leven, zonder liefde voor jezelf geen liefde voor een ander. Zonder jezelf het beste te gunnen kan je een ander niet alles bieden. Ik gun je veel alleen tijd, want alleen wanneer jij met jezelf kunt zijn kan jij met een ander zijn. 2021 mag in het teken staan van jou. Van jouw geluk, van jouw wensen en van jouw grenzen.

Ik wens je alles wat je verdient, en nog een beetje meer.
Op een prachtig 2021.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.