Persoonlijk

Moederen over planten, mijn andere passie

Zielsgelukkig kan ik worden van een nieuwe plant. Mijn vriend wordt hoogstwaarschijnlijk ondertussen al moe van me wanneer ik weer eens enthousiast roep dat “mijn baby” een nieuw blad krijgt. Ik kan er niks aan doen, ik wordt gewoon intens blij van groen in mijn huis, het groeiproces en voel me dan ook zeker hun moeder.

Ik ben verantwoordelijk voor hun voeding, hun liefde, de pot waarin ze wonen en de plek in huis. Nou is voor een echt mens zorgen natuurlijk nog iets meer dan dit, maar ik zie best een makkelijke overeenkomst, dus plantmomlife here i am.

plant3

Toen ik drie jaar geleden uit huis ging begon de liefde eigenlijk pas echt, ik had meer ruimte dan in mijn woning hiervoor, meer licht en een beter klimaat in huis. De eerste plant kwam binnen en al snel woonde ik in een soort jungle. Kledingrekken vol hangplanten, elke hoek wel een grote eyecatcher, vensterbank vol kleine planten.

plant2
Ik ging opzoek naar hoe ik kon stekken, creëerde zo nog meer planten en dwong mijn liefde op aan iedereen die maar mee wilde kijken. Veranderde mijn instagram naam naar Planttesstic, en eigenlijk iedereen die mij kent weet van mijn liefde voor mijn groene kinderen.  Heerlijk als ik weer een nieuwe plant ga kopen, heerlijk om alleen al te dromen van een nieuwe plant. Zo wil ik heel graag nog een grote monstera met mosstok het huis van mijn vriend binnen smokkelen. Op dit moment zijn er 18 kinderen in huis, altijd ruimte voor meer.
plant1
Ik ben iemand die liever naar de Intratuin gaat dan naar de Efteling. Ik heb nog genoeg planten op mijn wensenlijst staan. Ik denk dat deze liefde nooit meer gaat bekoelen, dat plantmoederen gaat me gewoon heel lekker af.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.