review,  Spiritueel,  Zelf liefde

Leven in het hier en nu, dat doe je met The Watch Now

Een terugkerend thema in mijn artikelen, het rustig aan doen, tijd voor jezelf nemen, leven in het hier en nu. Stoppen met die chaos, die haast, de zorgen. Het enige moment dat telt is nu, dat weten we allemaal. We kunnen niks meer veranderen aan de fouten van gister, we kunnen nu niks doen aan de zorgen van morgen.

Tijd is een raar begrip

We weten allemaal dat een dag 24 uur heeft, dat we ongeveer 8 uur per dag werken, dat we ook zo’n 8 uur per nacht zouden moeten slapen. We weten dat een uur 60 minuten heeft, een minuut 60 seconde. Wat we alleen niet lijken te weten is hoe tijd verloopt.
Soms ben je ergens, uren, tot je op de horloge kijkt en ziet dat het pas 10 minuten later is. Soms zit je 10 minuten in een gesprek om dan te zien dat er al uren voorbij zijn.

We zijn constant bezig met tijd, met ons laten opjagen, met stress met haast. Maar waarom? Uiteraard is het logisch dat wanneer je om half 9 op je werk moet zijn, je om 3 uur je kind van school moet halen, je op tijd wil en moet zijn. Dat er dan een tijd gekoppeld zit aan je dag.

watchnow1

We lijken tegenwoordig wel overal een tijd aan te koppelen. Schema’s met hoe laat en hoe lang je een bepaalde taak gaat verrichten, stipt om 12 uur lunchen. Waarom? Waarom moet je specifiek van 3 tot 5 je voorbereiden op dingen die niet dusdanig van belang zijn. Waarom moet je om een vaste tijd eten, niet omdat je lichaam het nodig heeft, maar omdat jij die structuur nodig hebt, waarom?

Het enige dat we hebben is nu. We leven in verleden, we leven in toekomst, maar het enige echt belangrijke is precies nu aan de gang.

Het hier en nu

Toen ik vorig jaar geconfronteerd werd met mijn burn-out werd het me duidelijk hoe belangrijk het nu is. Hoe we rennen, vliegen, van hot naar her zonder adempauze. Hoe we massaal vergeten stil te staan, elkaar stil te zetten en even in het hier en nu op adem te komen. Waarom zijn we zo druk met het verleden en de toekomst. Waarom is er zo weinig tijd voor het heden. Waarom willen we morgen alle fouten die we nu maken oplossen, maar zijn we niet bezig om nu een mooi moment te creëren?nowmoment

Het is totaal zinloos om je nu zorgen te maken over dat wat morgen gaat plaats vinden. Het is totaal zinloos om te blijven hangen bij gister. Tijd is kostbaar, waarom dan al je tijd verdoen aan zorgen over ongrijpbare situaties. Over dat wat nog plaats moet vinden of wat al gebeurd is.

Mijn ultieme now moment is wanneer ik aan het water ben. Alle rust lijkt zich daar te verzamelen.

The Watch Now

Het is lastig om bewust in het hier en nu te laten leven als je het zo gewend was om het te vergeten. Het is moeilijk om dankbaar te zijn voor dat wat echt van belang is, als je niet meer helder hebt wat dan het belangrijkste is.

watchnow

Daar is iets op gevonden, The Watch Now*, het polshorloge zonder uurwerk. Elke keer wanneer jij naar je horloge kijkt zie je alleen het woord “NOW”. Een reminder dat je nu leeft, dat nu het enige is dat telt. Om je te helpen vertragen, om te genieten van het nu en jouw now moment. Om te onthaasten en tot jezelf te komen.

De boodschap die The Watch Now uitdraagt is dat je niet bewust hoeft te zijn van de tijd, dat dankbaarheid voor waar we ons nu bevinden genoeg is. Om die fear of missing out eens aan te pakken en je leven iets minder strak en vol te plannen.

Zoals al eerder benoemd, we kunnen echt niet altijd zonder tijd. Sommige momenten zijn nou eenmaal tijdsgebonden. We kunnen niet altijd maar een moment voor onszelf inlassen, dat NOW moment moet soms gewoon even wachten. Wat je wel kunt doen is er bewust mee bezig gaan. Stop die strakke schema’s op dagen dat het niet perse relevant is. Ga de uitdaging aan om te leven in het hier en nu, met een prachtig ontworpen horloge om je pols die je daaraan helpt herinneren.

The Watch Now is ontworpen door de Nederlandse Bieke en Thijs en is hier te koop in verschillende designs en met verwisselbare bandjes. Verkrijgbaar vanaf €49,95

Wat is jouw ultieme NOW moment?

*het product in dit artikel is gekregen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.