Body positivity,  Persoonlijk,  Taboe,  Zelf liefde

Let’s talk about sex, baby

Seks, een thema in het leven van iedereen, op welke manier dan ook. En toch, toch zit er zo’n groot taboe op. Ik schreef al eerder over het thema seks, maar die ging meer over aanraking, seksualiteit en het taboe op deze thema’s. Vandaag ga ik met jullie praten over de daad.

Dan bedoel ik niet per se de daad als in seks tussen twee, of meerdere, mensen. Nee ik bedoel ook de dingen die daarvoor gebeuren. Soloseks bijvoorbeeld. Masturberen is alles wat in seksueel opzicht plezierig is als iemand alleen is. Dat kan dus eigenlijk alles zijn en is niet zo zwart wit als het meestal wordt uitgelegd.

Het schijnt dat een derde van alle vrouwen en 10% van alle mannen nog nooit gemasturbeerd hebben. En toch, als je op straat de vraag stelt komen deze getallen hoogstwaarschijnlijk veel hoger uit.
Ik weet nog toen ik op het VMBO zat er wel eens gesproken werd over masturbatie, 90% van al deze meisjes begon direct te gillen en roepen dat ze dat nooit zouden doen. Waarschijnlijk niet omdat ze het echt niet zouden doen, maar omdat toegeven echt veel te veel schaamte zou opleveren.

Ik snap het niet, die schaamte. Tuurlijk je hoeft niet met je ouders of collega’s te bespreken wat je fijn vind en hoe vaak en hoe je masturbeert. Heeft denk ik niemand echt de behoefte aan, maar voor jezelf kan het zo waardevol zijn. Hoe kan je je volledig over geven aan je partner als je dat niet kan aan jezelf. Hoe kan je je grenzen bepalen en sturen naar wat je wel fijn vindt als je jezelf eigenlijk helemaal niet kent op deze manier?

Ik denk ook dat het taboe op vrouwelijke masturbatie vele male hoger ligt dan dit bij mannen is. Mannen krijgen nou eenmaal ook zaadlozingen en stijve penissen zonder daadwerkelijke opwinding, maar dit heeft natuurlijk dan weer niks met masturbatie te maken. Toch denk ik, omdat bijvoorbeeld in de biologie lessen hier al zo de nadruk op wordt gelegd we dit zo overnemen. Ik heb nog nooit een les gehad over hoe de vulva van een vrouw precies werkt tijdens de seks, wel weet ik hoe dit bij mannen gaat.

Gek toch? Dat we niet alles leren over ons eigen lijf, dat we ons schamen voor dingen die meer dan de helft van de bevolking doet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.