Body positivity,  Persoonlijk,  Zelf liefde

Ik mis het gen dat sporten leuk maakt.

Mensen die sporten fantastisch vinden, het liefst elke dag in de sportschool hangen en er echt plezier uit halen. Ik snap het niet.  Dat gen ontbreekt echt aan mijn DNA.  Nou ben ik ook echt tegen moeten sporten, de enige reden dat je sport is omdat jouw lijf daar profijt uit haalt of om te vieren dat jouw lijf deze dingen kan. Geen enkele andere reden zou mij rondjes laten rennen door een stinkende sportzaal.

Maar goed, het missende gen dus. Ik heb geen idee of dat een echt ding is, maar sport… ik heb er een haat liefde verhouding mee.

Ik deed in mijn leven aan een heleboel soorten sport, zo deed ik onder andere aan ballet, jiujitsu, schermen, badminton, volleybal, fitness, bodypump, zumba, skeeleren, skateboarden en longboarden.

Het is niet dat ik het niet leuk vond, anders zou ik er niet eens aan beginnen, maar het hele feit dat dit meerdere keren per week moet. Of erger nog in een teamverband, ik vind het maar niks.

Ik ben totaal niet fanatiek genoeg om elke wedstrijd te willen winnen en wil vooral voor mijn plezier mee doen, maar als er nooit winst is vind ik er ook geen zak meer aan.

Nee ik mis gewoon dat gen dat sporten zo fantastisch maakt.  Tuurlijk heb ik ook dat lekkere gevoel in mijn lijf als ik ,vol geklaag en gescheld, mijn sportroutine heb afgemaakt. Maar om dat nou als reden te zien om jezelf wekelijks het zweet in te werken. Nee hoor, mij niet gezien.

Zo af en toe een rondje fietsen, een beetje mezelf in het zweet werken tijdens het deadliften of kijken welke bizarre pose mijn lijf kan aannemen tijdens de yoga vind ik leuk. Maar je ziet mij niet wekelijks op mijn yogamat, ik zit niet fluitend op die fiets en na een half uurtje met die gewichten in mijn handen vind ik het wel weer prima.

Sporten is het vieren van je lijf, ik vier mijn lijf wel op een andere manier. Genieten jullie maar van jullie fanatieke sportschool leven,  van al het zweet.  Ik hoop vooral dat jullie dit doen omdat het jullie echt geluk biedt, niet omdat je zo genaamd moet, jij je lijf straft en afbeult in plaats van liefde geeft en viert.

Alles wat jij met jouw lijf doet is oke, zolang het uit de juiste intentie komt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.