Persoonlijk,  Zelf liefde

Ik deed een week mee aan ‘dear good morning’ en dit is wat het deed.

Er zijn mensen die ‘s morgens sporten, er zijn mensen die zweren bij ‘s avonds. Dan zijn er ook nog mensen die nooit sporten, zoals ik. Nu heb ik een periode elke dinsdag mijn wekker gezet om yoga te doen, maar goed die yogales begon pas om 11 uur en die wekker ging zo vroeg dus nog niet. Met mijn vriend samen luisterde ik naar een podcast over dear good morning, en ik met mijn grote mond zie dan weer overal een wedstrijd in. Een week mee doen aan dear good morning werd onze uitdaging, dan zien we wel weer of we doorpakken of er mee stoppen. Hoe dat ging? Ik zal het je vertellen.

Wat houdt dear good morning eigenlijk in?

Dear good morning staat voor een energieke ochtend, voor je wekker wat eerder zetten, je bed uit springen en een work-out doen. Zo begin je energiek aan je dag, heb je over de dag meer energie en voel je je energieker in je werk. Je loopt minder achter de feiten aan, geen gehaast.
Tja, Lienke deelt het alsof het echt fantastisch is en alleen maar voordelen heeft, dus dan kun je niet anders dan eens een week mee doen toch?

De dear good morning week.

Nu moet ik jullie vooraf even vertellen dat ik in verband met het herstellen van een burn-out geen baan, geen studie of verplichtingen heb momenteel. Tel daar bij op dat ik ontzettend vaak en veel moe ben, ik lig dus prima tot een uur of 11 in bed. Het is eigenlijk al zo dat wanneer ik ergens een wandeling ga maken ik dusdanig veel energie gebruik, door prikkelverwerking, het lopen en ook nog eens het nooit stilstaande brein, dat ik eigenlijk dat al niet elke dag kan en wil doen.

Maar goed terug naar de week, mijn vriend heeft wel een baan, zijn wekker gaat elke dag ontzettend vroeg en aangezien we dit samen aan gingen mijne deze week dus ook. We hadden besloten om een uur te fietsen of wandelen in de ochtend en daar gingen we dan.

Elke dag om 06.45 uur het bed uit, op woensdag om 05.45 uur, de fiets pakken, of naar het bos voor een wandeling en een uur onderweg zijn. Op maandag ging de wekker er stond ik eigenlijk vrij direct naast het bed. Naar mijn eigen verbazing overigens, want ochtenden zijn al niet mijn favoriet, wekkers maken het nog heel veel erger. Hoe meer de week verstreek, hoe moeilijker ik het had met uit mijn bed komen, ik wilde geregeld opgeven, en heb wat van me af zitten zeuren.

Wat mij opviel was dat ondanks de moeilijke start ik na 5 minuten buiten eigenlijk vergat hoe vroeg het eigenlijk was, dat ik me wakker voelde en ook best energiek. Het is best lekker om buiten te zijn, de wereld te zien wakker worden. Het levert trouwens ook de mooiste plaatjes op.

Wat ik wel heb ontdekt is dat dit iets is wat niet perse passend is in mijn burn-out herstel. Misschien doordat ik nu 4 uur eerder uit bed kwam, misschien omdat ik direct alle energie die ik voor een dag had in mn ochtend gooide, maar ik was weer terug in het leven met middagslaapjes.
Ik voel me niet energieker, niet fijner maar juist ontzettend vermoeid naarmate de dag verstrijkt.

Mijn vriend daarin tegen voelt wel dat hij meer energie heeft, dat hij ‘s avonds niet minder moe is dan normaal. Wat hij wel had verwacht nu je dag ook een uur eerder begint.

Wat ik hier uit haal is dus dat het een ideale start van de dag is, mits jouw gezondheid en geestelijke gemoedstoestand het ook toelaten. Misschien wanneer ik nu mijn dag zou beginnen om 10 uur ‘s morgens met een wandeling dat ik het zelfde resultaat boek als mijn vriend. Al heb ik dan natuurlijk alsnog te maken met de energieverdeling en prikkelverwerking.

Ik vroeg jullie op Instagram wanneer jullie sporten, 27% van jullie gaven als antwoord dat jullie dit ‘s morgens doen voor jullie werk of studie. Tegen de overige 73% zou ik willen zeggen, doe een week mee aan dear good morning. Ik ben zo ontzettend benieuwd naar hoe jullie dit ervaren!

Misschien dat ik het verder in mijn herstel nog eens probeer, om te kijken of er daadwerkelijk verschil zit in hoe ik het ga ervaren. Hoe dan ook is het een leuke manier om jezelf uit te dagen, en wellicht wel om jezelf een nieuwe lifestyle toe te schrijven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.