coaching,  Psychologie,  Zelf liefde

Helemaal in balans, hoe doe je dat?

Balans, we zijn er allemaal naar opzoek, we worden er op veel plekken mee geconfronteerd. Het lijkt wel of balans hebben de ultieme staat van zijn is, dat je dan echt goed bezig bent.  Balans gaat eigenlijk over een gevoel van rust, tevredenheid en evenwicht. Maar is in balans zijn eigenlijk wel mogelijk?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, nee, geheel in balans is niet mogelijk. Juist door ergens in onbalans te verkeren willen wij onderzoeken, groeien en ontdekken. Het lijkt me trouwens ook ontzettend saai om altijd maar in de perfecte balans te verkeren.  Altijd maar in die perfecte staat van zijn.

Ik ben dan ook van mening dat we niet specifiek opzoek zijn naar die balans maar naar dingen die daar achter liggen. Om niet je gehele leven in balans te hebben maar op een specifiek thema meer balans te vinden.

Denk bijvoorbeeld aan een balans in energie, als je eindelijk de tijd hebt om lekker op de bank te zitten en niks te doen voelt dat toch eigenlijk niet zo lekker. Wanneer je altijd maar dat opgejaagde en gehaaste bestaan hebt voelt rusten nou eenmaal gewoon heel vreemd.  Voor balans in jouw energielevel is het dus zaak dat je jezelf oplaad op het moment dat je nog voldoende energie hebt, niet pas wanneer je al volledig leeg bent.

Door regelmatig een tussenpauze in te plannen en hier tot rust te komen ontstaat er vanzelf een vorm van balans tussen rust en actie. Ga je je ook een stuk lekkerder door voelen trouwens.

Ga eens kijken wat jij belangrijk vind aan balans en wat jij er eigenlijk onder verstaat. Alleen wanneer je weet wat jij als balans ziet kan je ook een beetje balans gaan toepassen in jouw leven.

Verwacht niet dat wanneer jij weet waar je balans wilt hebben en hoe je dit wilt aanpakken dit ook in een week geregeld is. Jouw onbalans is ook niet met een paar dagen een patroon geworden. Gun jezelf dus de tijd om opzoek te gaan naar dat wat jou gelukkig maakt en wat voor jou balans nou eigenlijk is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.