Persoonlijk

Een nieuw blad

Groei, het is er in verschillende vormen. Je groeit van kind naar volwassenen, je kennis groeit, je groeit in relaties met anderen of jezelf. Groei is er altijd, soms bewust soms onderbewust, maar het gaat altijd door. Zelfs wanneer jij denkt dat je stil staat is er wel een vorm van groei. Of het nou de cellen in je lijf zijn of onderbewust toch die persoonlijke groei.

Bijzonder eigenlijk, we kijken naar de groei van de natuur. Hoe de winter langzaam over gaat in lente. Hoe de maan elke maand groeit en afneemt, om dan weer te beginnen met groeien. Maar hoe bewust zijn we eigenlijk van onze persoonlijke of spirituele groei? Je ziet niet elke stap die je maakt, je voelt niet elke verandering. Vaak is het pas een moment achteraf waarop je denkt “jeetje, wat is er veel veranderd”.

Ik zelf ben iemand die graag veel te snel en veel te groot wil. Groei is bij mij een reuze stap en niet die duizend kleine stappen die zoveel waarde hebben in het proces. Hierdoor zie ik vaak zelf niet hoe mijn zijn veranderd. Hoe ik als persoon groei. Ik denk voor vele heel herkenbaar. Tegelijk zo zonde, wanneer mijn plant maar aanstalte maakt om een nieuw blad te maken ben ik zo enthousiast. Wanneer ik zelf dat nieuwe blad begin te ontwikkelen ben ik blind of gaat het te langzaam.

Groei, het zit in alles. Verweven met het leven, het leven is groei. Ben jij je bewust van de veranderingen die jij maakt?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.