Aromatherapie,  Spiritueel

Essentiële olie en je sterrenbeeld

Wanneer essentiële oliën juist worden ingezet kunnen ze veel betekenen voor jouw gezondheid. Maar wist je dat jouw sterrenbeeld hier ook nog van invloed op is?  Dit gaat over de stand van de sterren en de bijbehorende kruiden en etherische oliën.

ik ga in dit artikel de 12 sterrenbeelden af en benoem hier wat persoonlijkheidskenmerken bij en de mogelijke kruiden en oliën die voor deze type mens ondersteunend kunnen werken.

Waterman (21 januari – 19 februari)
Luchtteken, dit houdt in dat de Waterman neigt naar koppigheid en idealisme. De aantrekkingskracht van de Waterman schuilt vooral in de originele manier van denken. Hij is liever in gezelschap van anderen dan alleen. De Waterman heeft veelal moeite om te ontspannen, hierdoor kunnen er problemen ontstaan met de bloedsomloop of het zenuwstelsel. Ook de benen en enkels zijn vaak zwakke plekken bij dit teken.
Smeerwortel en vlierbloesem zijn kruiden die een positief effect hebben op de gemoedstoestand van de Waterman. Oliën die hierbij kunnen ondersteunen zijn: benzoë, cipres, citroen, gember, jeneverbes, kamfer en roos.

Vissen (20 februari – 20 maart)
Waterteken. Vissen zijn veelal gevoelige en begripvolle mensen. Een vis kan ontzettend intelligent zijn maar kan hierdoor ook gaan lijden aan ernstige nervositeit. De voeten van een vis zijn vaak het zwakkere lichaamsdeel. De kruiden die goed zijn voor dit type mens zijn balsem en rozenbottel. De etherische oliën die hierbij ondersteunen zijn: cajeput, eucalyptus, jeneverbes, lavendel.

Ram (21 maart – 20 april)
Vuurteken, dit maakt de Ram gedreven en energiek. De Ram zit vol vertrouwen in zichzelf en zijn vermogen om alles zelf te kunnen. De Ram is nooit rustig en moet hierdoor alert zijn voor stress en spanningen. Kruiden die de Ram kunnen ondersteunen zijn rozemarijn, majoraan en mierikswortel. De etherische oliën die baat kunnen hebben voor de Ram zijn: anijs, basilicum, citroen, eucalyptus, majoraan, rozemarijn en tea tree.

Stier (21 april – 21 mei)
Aardeteken. De Stier heeft beide benen op de grond en heeft kracht en ambitie als er een bepaald doel voor ogen is. De Stier is vasthoudend en bereikt zijn doelen dan ook vaak. De zwakke plek van de Stier is lichaamsbeweging, hieraan ontbreekt het veelal in het leven van de Stier. De zwakke plek van de stier is zijn keel. Het is voor de Stier goed om tijdens het koken de kruiden munt, tijm en lavas te gebruiken. Anderen kruiden die goed zijn voor de stier zijn vlierbloesem, valeriaan en moederkruid. Oliën die goed zijn voor de stier zijn: bergamot, citroen, eucalyptus, geranium, pepermunt, sandelhout en tijm.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)
Luchtteken. De Tweeling is vaak zeer alert van aard en is rap van tong. Hierdoor is de Tweeling snel geneigd overactief te zijn, wat tot nerveuze uitputting kan leiden. Meditatie is voor de Tweeling de beste vorm om tot ontspanning te komen. De armen, schouders en longen zijn de kwetsbare lichaamsdelen van de Tweeling. Kruiden die de Tweeling kunnen ondersteunen zijn karwij, peterselie en dille. De etherische oliën die hier bij aansluiten zijn: karwij, lavendel, majoraan en venkel.

Kreeft (22 juni – 22 juli)
Waterteken. Een Kreeft net als eb en vloed steeds veranderende stemmingen. Piekeren is iets waar de Kreeft enorm goed in is. De Kreeft vindt zijn innerlijke rust terug bij stromend water. De kwetsbare delen van de Kreeft zijn zijn spijsvertering, darmen en lever. De kruiden die de kreeft hierin kunnen ondersteunen zijn balsem en postelein. De etherische oliën passend bij de kreeft zijn: bergamot, citroen, jeneverbes, lavendel en pepermunt.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)
Vuurteken. De Leeuw kent een vreugdevolle en vitale persoonlijkheid. De Leeuw is graag onder de mensen, aanhankelijk maar kan ook zeker een zeer ongeïnteresseerde en luie kant hebben. De zwakke plek van het lichaam van de Leeuw is zijn rug, daarnaast kunnen er problemen ontstaan met het hart of de bloeddruk. Kruiden die passend zijn bij de Leeuw zijn kamille, laurier en saffraan. Oliën die de leeuw ondersteuning bieden zijn: kamille, lavendel, majoraan en ylang ylang.

Maagd (24 augustus – 22 september)
Aardeteken. Maagd heeft een koel en gereserveerd karakter. Veelal is de Maagd erg perfectionistisch en verbergt hij zijn innerlijke onrust onder een uiterlijk vol kalmte. Een Maagd kan veel last hebben van maag door stress. Goede kruiden die hierbij kunnen ondersteunen zijn venkel, valeriaan, dille en munt.  De etherische oliën passend bij de Maagd zijn: lavendel, majoraan, nootmuskaat, pepermunt en venkel.

Weegschaal (23 september – 23 oktober)
Luchtteken. De Weegschaal is in zijn leven constant opzoek naar balans, evenwicht of een goede middenweg. De Weegschaal heeft vaak moeite met het nemen van beslissingen en kan te toegefelijk of juist te star over komen. De zwakke plek van veel Weegschalen zijn de nieren. Kruiden die ondersteuning bieden zijn munt, tijm, valeriaan en venkel. De etherische oliën voor de Weegschaal zijn: citroen, ceder, geranium, jeneverbes, lavendel, pepermunt, sandelhout, tijm en venkel.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)
Waterteken. Iemand die onder het teken Schorpioen geboren is heeft vaak een enorme wilskracht. Een Schorpioen kan erg tegenstrijdig overkomen in de uitlatingen die hij doet en kan moeilijk te volgen zijn door diepzinnige opmerkingen. Een Schorpioen heeft sterk ontwikkelde fatsoensnormen. Een Schorpioen kan zeer verslavingsgevoelig zijn. Er kunnen problemen optreden met het geslachtsorgaan of de bekken. Kruiden die de Schorpioen kunnen ondersteunen zijn basilicum, brandnetel, knoflook, mosterd en peterselie. De etherische oliën passend bij de Schorpioen zijn basilicum, ceder, dragon, geranium en roos.

Boogschutter (23 november – 21 december)
Vuurteken. De Boogschutter is constant onderweg, zowel mentaal als fysiek. Hierdoor kan de boogschutter rusteloos overkomen en heetgebakerd zijn. De Boogschutter heeft vaak relatief zwakke heupen en bovenbenen. Ook kan de Boogschutter te maken krijgen met leverkwalen, hierdoor is rood vlees iets wat de Boogschutter zoveel mogelijk links zou moeten laten liggen. Ondersteunende kruiden voor de gezondheid zijn kervel, salie, ui en balsem. De etherische oliën voor de Boogschutter zijn: citroen, jeneverbes, pepermunt, roos en rozemarijn.

Steenbok (22 december – 20 januari)
Aardeteken. De Steenbok neigt naar aardse zaken en is een hardwerkend mens. De Steenbok kan extreem assertief over komen om hiermee zijn verlegenheid te kunnen verbergen. Een Steenbok is vaak gevoelig voor verkoudheid en griep. Ook zijn de botten van de Steenbok kwetsbaar, denk hierbij vooral aan het gebit en de knieën. Kruiden die de Steenbok ondersteuning bieden zijn basilicum, smeerwortel en zuring. De etherische oliën bij de Steenbok zijn: citroen, jeneverbes, pepermunt, roos en rozemarijn.

Herken jij jezelf in de omschrijving van jouw sterrenbeeld? Of wellicht juist meer in je ascendant of maanteken.   Mocht je vragen hebben over de oliën die bij jouw sterrenbeeld passen, ik beantwoord ze met alle liefde!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.