Persoonlijk,  Spiritueel

Een steen met een verhaal

Edelstenen zijn steeds meer een ‘ding’, naast dat ze mooi zijn hebben ze ook allemaal een werking of betekenis. De ene steen geeft ondersteuning de andere werkt helend. Hoe dan ook elke steen heeft een verhaal.

Natuurlijk kan je edelstenen gewoon kiezen op uiterlijk, een mooie steen voor op jouw tafel, in een sieraad of om in jouw broekzak overal mee naar toe te nemen.  Maar het is natuurlijk nog mooier om een steen te hebben die ook daadwerkelijk goed bij jou past.  Een geboortesteen, of een steen die ondersteuning geeft bij zaken die jouw leven beïnvloeden. 

Er zijn stenen die elkaar versterken, denk bijvoorbeeld aan de gouden driehoek. Deze bestaat uit rozenkwarts, bergkristal en amethist. Deze drie stenen samen vormen een sterke positieve energie, tegelijk vormt deze gouden driehoek ook de werking van andere stenen. De rozenkwarts, bergkristal en amethist zijn ook nog eens heel mooi. Win-win situatie dus.
gouden driehoek (2)
Een aantal van mijn favoriete edelstenen, naast de gouden driehoek, zijn

Maansteen: bevorderd zelfvertrouwen, heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie, ondersteund bij PMS, menstruatie klachten ect. werkt ontgiftend en zorgt voor harmonie in ons hormonale gestel.

Tijgeroog: bevorderd vertrouwen, kracht en moed. ondersteund de concentratie en werkt pijnstillend.

Zoutsteen: zuivert ruimtes, brengt rust en ondersteund bij het ontspannen. Niet voor niks heb ik een zoutsteenlamp naast mijn bed. 

Chrysocolla: Werkt tegen zenuwachtigheid en is activerend bij lusteloosheid. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en bevorderd het immuunsysteem. 

Welke stenen hebben jouw voorkeur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.