Persoonlijk

Een rare tijd

We leven al ruim een half jaar in een ontzettend rare tijd. We zien geen of weinig andere mensen, we raken niemand aan en tegenwoordig doen we boodschappen met een mondkapje op.  De een houdt zich strikt aan alle regels, is bang, of heeft zelf of in zijn of haar omgeving te maken gehad met het virus. De ander ziet het als nep, gelooft niet in het virus en noemt onze manier van leven nu zelfs een dictatuur?

Dat je je vraagtekens hebt bij de manier van hoe ons leven nu is ingericht is prima. Dat je niet klakkeloos gelooft wat je wordt verteld is ook heel goed. Ik denk alleen dat het denken dat wij nu in een dictatuur leven een ander uiterste is. Wij kunnen nog steeds heel veel zelf beslissen, die mondkapjes zijn op dit moment nog niet overal verplicht en het feit dat jij de kans krijgt om je zo uitspreken bewijst ook dat dit geen dictatuur is.

Mijn mening over hoe we nu leven is simpel, ik ervaar niet zo heel veel verschil. Ik ben al niet zo een sociaal dier en vind het eigenlijk heerlijk dat niemand in mijn 1,5 meter mag komen. Geen awkward handen schudden, of nog erger, die verdomde drie kussen.  Geen feestjes, geen grote groepen mensen. Heerlijk.

Ik zie mijn ouders, ik zie wat vriendinnen en ik zie mijn schoonfamilie. Dat is meer dan genoeg en zo zou zijn leven er ook uit hebben gezien zonder corona maatregelen.

Ik ben niet bang, ik ben ook niet zo strikt in het ontsmetten van mijn handen. Ik draag een mondkapje in de supermarkt, maar dat is niet omdat ik mij daar prettiger of veiliger bij voel. Ik handel omdat ik anderen daar wellicht mee geruststel.

Het enige dat ik echt lastig vond aan deze maatregelen is dat in maart in twee dagen tijd twee keer tante werd. Zowel mijn beste vriendin als mijn schoonzus werden moeder. Elkaar in zo’n periode niet mogen en kunnen zien is vreselijk en pijnlijk. Als ik dat al zo ervaar dan moet het voor hun en alle andere die deze periode een kind hebben gekregen nog vreselijker zijn.

Hoe gaat het met jou in deze periode?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.