Persoonlijk

Een ode aan de liefde

Gister, 28 juni, was mijn vriend jarig. De eerste verjaardag die wij samen mogen vieren als stel. Aangezien ik, als het over cadeau’s gaat, totaal niet beschik over geduld gaf ik mijn cadeau aan hem afgelopen donderdag al. Maar ook vandaag wil ik nog even bij hem stil staan

Ruim een half jaar geleden waren we een match op tinder. Een man met een racefiets en een zonnebril. Van die foto’s waar ik normaal direct langs swipe want ik zie geen gezicht buiten die zonnebril en fietsen is ook niet perse mega aantrekkelijk naar mijn mening. Toch bleef ik even kijken, de leeftijdsgrens had ik lager ingesteld, afstand ook, dus hij moest mij wel eerst geliked hebben, bedacht ik zo. Ik besloot toch de goede kant op te swipen en daar was de match.
De beste van mijn leven mag ik nu wel zeggen, intens blij dat ik me niet volledig weg liet jagen door die racefiets en zonnebril. We spraken wat, gingen door op whatsapp en toen kwam die eerste date. De arme man zat die dag bijna 2 uur in de auto om met mij op date te kunnen. de daaropvolgende dates net zo.

Ik moet soms lachen als ik terug denk aan die eerste dates, hoe ongemakkelijk we beide waren, hoe stroef een gesprek opgang komt als je beide introvert bent. Hoe we ons best deden en uiteindelijk met een vragenlijst voor dates een gesprek aan het voeren waren. Om dan nu te bedenken dat hij nu soms vast doodmoe wordt van hoeveel ik praat, over precies niks, dat ook nog eens.

gijsentessa (2)

Hij maakt mijn leven mooier, gewoon door te zijn. Ik red mezelf prima alleen, maar met hem is het gewoon heel veel leuker. Als ik hem tijdens zijn werk hoor zingen, als hij weer eens moet huilen van het lachen om mijn tenen? Of om die keer dat hij me voor het blok zette in Duitsland en ik mezelf daarna flink voor lul. Met hem is alles net wat leuker, gezelliger en ook kalmer. Ik vind mijn rust terug in de rust die hij bij zich draagt. Aanstekelijk, op een positieve wijze. Wetende dat ik altijd op hem terug kan vallen, hij hoe dan ook trots op me is en van me houdt.

Een ode aan de liefde, mijn liefde. Op nog heel veel meer verjaardagen samen, tranen van het lachen en de prachtigste dans moves die we beide bezitten.

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.