Aromatherapie,  Persoonlijk,  Zelf liefde

Een nieuwe weg, ik ben aromatherapeut

Al zolang ik mij kan herinneren wil ik iets worden waarbij ik mensen kan helpen. Zo kwam ik dan ook al snel terecht bij de studie sociaal pedagogische hulpverlening. Heerlijk vond ik dat, werken met kwetsbare mensen, specifieke doelgroepen en echt een verschil kunnen maken.

Ik wist dat dit mijn roeping was, tot ik in een burn-out terecht kwam en mijn studie stop moest zetten. Ondertussen ben ik al een jaar niet aan het studeren en komend studiejaar heb ik besloten ook nog niet terug te gaan naar de, door mij zo geliefde maar toch ook hectische, GGZ.

Wel wilde ik heel graag wat gaan doen met het beetje energie dat ik in het afgelopen jaar herstellen weer heb opgedaan. Natuurlijk is deze blog daar een onderdeel van, maar me echt richten op iets nieuws, op iets leren, dat leek me een mooie uitdaging.

Na wat onderzoeken kwam ik uit op de studie aromatherapie. Aangezien essentiële oliën eigenlijk altijd wel een rol hebben gespeeld in mijn leven wist ik dat dit iets is dat bij mij past. (Thanks pap!)

En wat is dit een goede keus, het kostte me ontzettend veel energie om al deze nieuwe stof tot me te nemen, maar het geeft me ook ontzettend veel terug. Het lijkt me zo leuk om zelfstandig te zijn, te werken als aromatherapeut en mensen te ondersteunen, zoals altijd al mijn wens was.

Ik hoop natuurlijk binnenkort ook genoeg hersteld te zijn om mijn studie tot ggz-agoog af te maken, want hoe mooi zou de combinatie tussen deze twee werkvelden zijn. Maar voor nu, voor nu ben ik ontzettend blij met mijn keuze voor deze studie, voor alle ideeën die het beroep aromatherapeut bij mij oproept. Ik ben aromatherapeut geworden ondanks, misschien wel dankzij, mijn burn-out!  En de rest, dat komt wel.

Whatever will be, will be.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.