Persoonlijk

Een nieuw levensjaar

Er is weer een levensjaar voorbij, morgen word ik 27. Een goed moment om terug te kijken op afgelopen jaar. What a hell of a ride.

Op 6 november 2019 werd ik 26, vol in burn-out en in therapie. Ik was moe, mijn leven stond stil en alles wat ik als jong meisje had gehoopt was ver te zoeken. 26, het zou de leeftijd zijn waarop ik kinderen zou krijgen, mocht dat mij gegund zijn. Ik zou een baan hebben, een man, een gezin en een fantastisch leven. De droom die ik had als jong meisje. Little did i know.

4 maanden voor mijn 26e verjaardag kwam ik in een burn-out. Mijn studie stond stil, ik had geen energie voor mezelf, laat staan voor een kind of een man. Nee mijn leven was niet dat leven waar ik van had gedroomd. Nu, op de laatste dag van dat 26 jarige bestaan kan ik zeggen dat ik toch best dat leven heb gekregen waar ik over droomde. Oke, ik heb geen kind, geen echte baan, maar hoe relevant zijn die zaken als je wel kunt zeggen dat je oprecht gelukkig bent.

Precies een maand na mijn 26e verjaardag kreeg ik een tindermatch die mijn leven totaal overhoop zou gooien. Gijs kwam in mijn leven en ging er gelukkig niet meer uit. Ik leerde mezelf kennen, tegelijk leerde ik hem kennen. Ik leerde het leven, mezelf, weer lief hebben en kon dus ook weer leren een ander lief te hebben.

Dit jaar stond in het teken van zoveel verandering, met liefde als hoofd thema. De liefde voor mezelf, die ik eindelijk terug vond. Hoe ik anders ben gaan kijken naar het leven en de mensen die in mijn leven zitten. Niet langer leef voor die ander maar leef voor mij, ongeacht of die ander het hier nou wel of niet mee eens is. Dit levensjaar was prachtig, pijnlijk en zo waardevol. Ik ben er nog niet, maar ik ben onderweg. Ik haalde mijn diploma als aromatherapeut, ik begon aan een studie tot lifecoach, ik verhuisde 70 kilometer van mijn vertrouwde omgeving.

Als 26 al zoveel mooie momenten met zich mee bracht ondanks de pijn en tegenslagen, dan moet 27 wel een nog mooier jaar worden. Ik heb er zin in, om mezelf steeds meer te leren kennen, om mezelf lief te hebben. Om door die zelf liefde mijn geliefde nog beter te leren liefhebben. Op naar het nieuwe levensjaar. Zonder verwachtingen, verplichtingen, maar vol liefde en ontwikkeling.

2 Reacties

  • Avatar
    Jacqueline

    Lieve Tessa,
    Wat mooi om te lezen hoe jij dit afgelopen jaar ervaren hebt.
    Wij stonden aan de zijlijn en waren bezorgd om jou! Maar hoe fijn is het om nu te zien,beleven en horen dat jij gelukkig bent! Je bent er nog niet maar je bent op de goede weg. Zelf…en samen met Gijs! Zo trots op jou,zo trots op jullie, zo trots dat je doet wat je doet en bent wie je bent. Love you

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.