Persoonlijk,  Spiritueel,  Zelf liefde

Een goed gesprek

lineart (2)
Van alle gesprekken die je voert zijn de meeste met jezelf. Heb je daar ooit wel eens bij stilgestaan? Je spreekt jezelf hard toe, kunt kalmerend tegen jezelf praten of voert in gedachten een discussie met jezelf over wat je wel of niet gaat doen.  Hoe dan ook, je voert in je leven de meeste gesprekken met jezelf, hoe belangrijk is het dan om ook de juiste dingen tegen jezelf te zeggen.

Vaak zijn we op onszelf meer kritisch dan op een ander. Die 2 seconde waarin jij niet uit je woorden kwam in dat belangrijke gesprek voelde als 2 minuten en hiervoor straf jij jezelf door kritisch tegen jezelf te zijn.  Door constant kritiek te geven op je handelen wordt het echt niet opeens anders. Sterker nog, door constant die negatieve manier van spreken te hebben naar jezelf voedt je voornamelijk je onzekerheid.

Vaak denken we dat dit komt door anderen, een kritische blik, een lach net wanneer jij langsloopt. Maar wat jij denkt dat iemand van jou vindt vind je van jezelf. Een beetje liever in dat gesprek met jezelf mag echt wel. Je bent niet opeens narcistisch wanneer je jezelf liefdevol durft en kunt toespreken.

Iets niet durven, negatief tegen jezelf praten, het is super menselijk. Iedereen doet het. Er bewust van zijn is al een mooie eerste stap. Stel jezelf eens de vragen wanneer je kritisch bent op jezelf, welk gevoel dit bij jou oproept. Waarom je dit blijft herhalen terwijl het gevoel dat het veroorzaakt niet perse positief is.

Affirmaties zijn positieve gedachten. Deze kun je blijven herhalen gedurende de dag, ook kan je ze opschrijven en bijvoorbeeld op een spiegel plakken of aan het scherm van je computer. Op deze manier wordt je af en toe herinnerd aan deze affirmatie en blijft deze ook beter hangen.
Een aantal affirmaties die je kunt gebruiken zijn:
– Ik sta in mijn kracht.
– Ik geef het beste van mijzelf.
– Ik ben trots op hoe ik mij ontwikkeld heb.
– Ik ben dankbaar voor de mensen om mij heen.
– Ik geloof dat er mooie dingen op mij wachten.

Welke positieve affirmatie kan jij voor jezelf bedenken, of gebruiken uit bovenstaand lijstje?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.