Persoonlijk,  Spiritueel

De maan als leidraad


De maan heeft altijd mijn interesse getrokken. Hoe de maan van vorm veranderde, dat hij altijd terug kwam. Sinds een paar maanden ben ik mij ook gaan verdiepen in de betekenis achter de maan, het maanteken en leven met de maan.

Het maanteken is hoe de maan stond in de dierenriem tijdens jouw geboorte. Ons sterrenbeeld is ons zonneteken, je maanteken gaat over emoties, je onderbewuste. Mijn maanteken is leeuw, wat onder andere staat voor verlangen naar bevestiging, dominantie en conflicten aangaan. Het zijn niet perse hele fijne eigenschappen om trots over te vertellen, maar ik herken mezelf hier zeker in! Op mijn Instagram account deel ik regelmatig wat een maanteken in een bepaalde dierenriem betekend. Ben jij nou benieuwd naar die van jou en weet jij niet hoe je hier achterkomt? Schroom niet om even een berichtje te sturen.Ook het leven naar de maan vind ik erg interessant, we weten al dat eb en vloed door de maanfasen veroorzaakt wordt, waarom zou de maan dan niet ook invloed hebben op ons als mensen. De maan heeft in ieder geval te maken met de menstruatiecyclus. De gemiddelde menstruatiecyclus duurt even lang als de maancyclus. Veel mensen slapen slecht met volle maan, of ervaren grotere en sterkte emoties. Allemaal invloeden waar we vaak niet bij stilstaan.

Er zijn vier fasen van de maan
– nieuwe maan
– eerste kwartier
– volle maan
– laatste kwartier

Zelf spreek ik vaker over nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan. Dit omdat ik dit makkelijker vind klinken. Maar er zijn natuurlijk meerdere manieren waarop je dit kunt doen. Het is zelfs mogelijk om over acht fasen te spreken.

Elke maanfase heeft een bepaald ritueel of bepaalde betekenis.
Nieuwe maan: de, voor ons, onzichtbare maan. Deze fase duurt vier dagen. Op dit moment is de maanenergie op haar laagste, dit is dus een goed moment voor een adempauze. Je kunt nu goed mediteren, reflecteren, wensen uitspreken of plannen maken. Het is geen goed idee om in deze fase veel van jezelf te vragen of jezelf te veel te belasten.

Wassende maan: de periode waarin de maan groeit naar de volle maan. Deze fase begint drie dagen na nieuwe maan en duurt tot drie dagen voor volle maan. Hierin kan je goed kijken naar de plannen die je in de vorige fase hebt bedacht en deze te ontwikkelen. Ook is dit een goede fase voor vernieuwing, dingen naar je toe trekken, actie te ondernemen en te werken aan je relaties. Genezing, op welk vlak dan ook, is nu niet het beste.

Volle maan: In deze periode is de energie van de maan het grootste. Een moment om je edelstenen op te laden. De energie van de maan kunnen je laten slaapwandelen, geven intense dromen of zorgen voor moeite met inslapen. Ruzies komen tot uitbarsting en alles voelt groter en sterker. De volle maan is een goed moment voor het bereiken van doelen, het aangaan van intieme relaties en te werken met geneeskrachtige kruiden en/of planten. Waar de volle maan niet goed voor werkt is om bij te slapen of ziektes uit je lichaam te krijgen.

De vierde en laatste fase is de afnemende maan: de maansikkel wordt steeds kleiner tot het nieuwe maan is er niks meer van de maan te zien is. afnemende maan is een goede periode om dingen op te ruimen, mensen af te stoten en om knopen door te hakken. Het is niet gunstig om in de periode aan nieuwe projecten en doelen te beginnen.

Ik ben geboren tijdens de wassende maan, ik vind het mega interessant dat uit de duisternis van nieuwe maan weer licht groeit. Dat energie toeneemt na dat het zo dusdanig is afgenomen. Dat de maan de weg kan wijzen wanneer je hierin geloofd en je jezelf er aan durft over te geven.

Weet jij onder welke maan je geboren bent? En durf jij jezelf over te geven aan de energie van de maan?


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.