Persoonlijk,  Spiritueel

De kracht van getallen. Numerologie

Alles wat ook maar een beetje kan vertellen over wie ik ben vind ik interessant. Om te checken of ik mij er in kan vinden, om als leidraad te gebruiken in mijn zoektocht, of om te ontdekken dat dit gegeven niks voor mij is. Niet voor niks dat ik astrologie zo ontzettend boeiend vind. Nu heb ik, doormiddel van numerologie, dingen over mij laten uitzoeken.

Mijn tante is bezig met een studie tot numeroloog, zij heeft voor mij uitwerkingen gemaakt op basis van mijn geboortegetal, naamgetal en op klinker- en medeklinker getal. Nou had ik zelf wel eens berekeningen gemaakt aan de hand van een uitleg uit een tijdschrift. Maar ik moet zeggen, dat is toch hele andere koek.

Deze uitwerkingen zijn ontzettend treffend, herkenbaar en persoonlijk. Mijn geboortegetal is 3. Je geboortegetal zegt iets over persoonlijke eigenschappen. de 3 is een krachtig, intellectueel getal. Een aantal kernwoorden zijn: getalenteerd, communicatief, aantrekkelijk, creatief begaafd, spontaan en speels.
Positieve kenmerken van een 3 zijn communicatie en analyse, het is een gunstig getal voor succes. de 3 beschikt over veel kracht en is over het algemeen een gezellig en enthousiast mens.
negatieve kenmerken van een 3 zijn perfectionistisch en hoogmoedigheid. Begrijpt dan ook vaak niet waarom andere mensen niet net zo makkelijk kunnen communiceren of dingen kunnen begrijpen. De 3 kan zich in geheel in beslag laten nemen door onbelangrijke kwesties en kan onpraktisch zijn.

sleutelwoorden van de 3 zijn verbeeldingskracht, expressie, creativiteit en levensgenieter.

Alleen in deze gegevens kan ik mij al ontzettend herkennen, ik weet dat mijn valkuil is dat ik mij volledig door iets in beslag kan laten nemen, dat ik hierdoor relevante dingen mis of bewust negeer. Ook ben ik ontzettend creatief, beschik over een grote fantasie en ben ik, ondanks dat ik 27 ben, van binnen altijd nog dat speelse kind.

Mijn naamgetal is gebaseerd op mijn volledige voornamen en achternaam, hieruit komt het getal 4. Dit gaat over het totale karakter.

de 4 wordt geassocieerd met betrouwbaarheid, regelmaat, voorspelbaarheid en praktisch denken.  4 is een negatief getal omdat het een beperkende en begrenzende aard heeft. De 4 is opzoek naar fysieke zekerheid en houvast, is behoedzaam, enigszins defensief en gesloten.  Een bouwsteen en een perfectionist.
Positieve kenmerken van de 4 zijn dat de 4 dingen goed voorbereidt en en dingen stap voor stap doet, zoekt naar evenwicht tussen logica en emotie. De 4 is behoedzaam en eerlijk.
Negatieve kenmerken van de 4 zijn het te veel vasthouden aan dat wat hij kent, met als risico depressief te worden. De 4 kan alles opkroppen tot hij ontploft en behoedzaamheid kan dusdanig ver worden doorgevoerd waardoor het een belemmering wordt.

Sleutelwoorden van de 4 zijn gestructureerd, orde en beperking.

Ook in deze beschrijving van mijn karakter kan ik mij ontzettend goed vinden. Ik ben voor de buitenwereld vaak een enorme chaos, maar ik heb binnen mijn eigen chaos een dusdanige logica waardoor dat voor mij een bepaalde structuur oplevert. Ook wil ik van te voren precies weten waar ik aan toe ben, waarom en hoe laat. Ik ben een binnenvetter en altijd aan het zoeken naar of ik iets zo echt voel of dat er een bepaalde diepere betekenis in zit.

Er zijn dus nog veel meer dingen uitgezocht naast bovenstaande gegevens. Wat ik ontzettend leuk vond om te lezen waren de ontbrekende getallen. Dit zijn de getallen die over gebleven zijn in de cijferreeks na aanleiding van mijn getallen. Dit kunnen dus punten zijn die mogelijk wat extra aandacht nodig hebben maar zijn niet zo van belang als de getallen die wel echt bij je horen.

Bij mij ontbreken de 2, 5, 7 en 8. Deze staan voor samenwerking, leuke dingen doen, bezinning en inzet. Ik ben inderdaad een type dat lekker mijn eigen gang wil gaan. Ik kan op zich prima samenwerken, maar wil dan bijvoorbeeld wel de eindverantwoordelijkheid om controle te houden hoe iets gedaan wordt. Ook ben ik niet zo’n enorm flexibel persoon, ik vind heel veel prima, dat zeker. Maar ik hou er niet van als er dingen gebeuren zonder dit te weten. Kom je bij mij aan de deur zonder dat ik je uitgenodigd hebt, grote kans dat ik je niet binnen wil laten of niet blij ben dat je er bent. Niet omdat ik je niet aardig vind, maar omdat ik er gewoon niet van hou dat iemand anders bepaald hoe ik mijn dag invulling geef. Ook hou ik graag vast aan het voor mij bekende.

Heel veel herkenbare gegevens dus die door middel van mijn geboortedatum en naam zo aan het licht komen. Bijzonder dat deze combinatie dus eigenlijk al zoveel over je kan zeggen. Je kiest dus een naam voor je kind, die ontzettend veel betekenis kan hebben voor hoe jouw kind in het leven staat.

Ben jij bekend met numerologie?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.