Persoonlijk,  Spiritueel,  Zelf liefde

De kleur van het leven

Het leven, het is iets ontzettend tastbaars, tegelijk niet te beschrijven. Ieder heeft een andere kijk op het leven, ieder heeft een andere ervaring. Zelfs twee mensen die precies dezelfde dingen meemaken kunnen anders kijken naar het leven. Wat bepaald eigenlijk de kleur die wij aan het leven geven?

Kleur geven aan het leven gaat over je eigen ding doen, niet vasthouden aan wat anderen verwachten, afwijken van de meute en niet bang zijn voor anders zijn.
Ik ben visueel ingesteld, zie kleuren voor me als ik denk aan kleur van het leven. En eigenlijk zie ik de kleur van mijn lay-out voor me. Een donker oranje kleur. Waarom? Omdat het een heldere, warme kleur is. Mysterieus maar toch ook open. Het stelt gerust, daagt uit. Eigenlijk hoe ik ben, hoe ik het leven zie.
Ik kan warm zijn, maar ook mysterieus waardoor ik mensen op afstand houd. ik kan mezelf dusdanig uitdagen, maar kan mezelf ook weer rust geven op andere vlakken. De kleur van het leven weerspiegeld voor mij dus meer wie ik ben dan wat de definitie eigenlijk inhoud.

Kleur aan het leven geven is vooral eerlijk zijn naar en over jezelf. Dromen hebben en proberen deze te bereiken zonder jezelf voorbij te lopen. Avonturen aangaan, genieten van de kleine dingen. Niet blijven hangen in wat jou pijn doet of ongelukkig maakt, stilstaan bij het gevoel is oke, maar ook focussen op wat er wel is, wat je wel brengt.
Kleur geven aan het leven, het zit in jezelf, het is eigenlijk precies wat ik net vertelde over mezelf, maar dan in een groter geheel.
Wie jij bent, waar jij voor leeft, dat is de grootste kwast die jouw leven kleur gaat geven. Het kan van kleur veranderen wanneer jij dit nodig hebt. Alleen jij kan bepalen welke kleuren jouw leven krijgt, ondanks de invloed die anderen op jou proberen uit te oefenen. Regie in eigen handen, kiezen voor wat jou geluk brengt. De kleur van jouw bestaan.

Welke kleur zou jij aan jouw leven geven?

Eén reactie

  • Avatar
    Jacqueline

    Op dit moment geef ik mijn leven de kleur groen. Omdat dat voor mij de kleur is van nieuwe dingen(lente)
    Na een poos stil gestaan te hebben heb ik nu weer zin in nieuwe uitdagingen.voor een ander piece of cake,maar voor mij best spannend.
    Zo heb ik eindelijk een veranda gekocht…en zooo blij mee..en het heeft goed uitgepakt. Ik ben klaar voor een volgend project!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.