coaching,  Zelf liefde

De fundering om lief te hebben

Een relatie, het lijkt wel het streven van de samenleving. Heb je nou nog geen vriend? Ben je lesbisch? Vragen die je naar je hoofd krijgt wanneer je als vrouw langere tijd single bent. Belachelijk eigenlijk, dat mijn succes in het leven voor een ander afhangt van of ik wel of geen partner heb. Er zijn genoeg mensen die er voor kiezen om happy single te blijven, maar ook dat wordt vaak in twijfel getrokken. Ben je wel echt happy single, of lukt het vinden van een partner gewoon niet?

Voor hen die wel graag een relatie zouden willen, maar deze nog niet hebben gevonden, geef nooit op! Werk aan de relatie met jezelf, dat bedoel ik niet in de zin van duik de sportschool in, ga op dieet of verander dingen aan jezelf. Nee zeker niet, juist niet als dat niet bij jou past. Wat ik wel bedoel is ga die liefde die je aan een ander wilt geven eens aan jezelf geven. Maar dan echt.  Ga eens onderzoeken wie je bent, wat je echt wil in het leven en wat jij verwacht van een partner.

Het gaat niet om verliefd worden op de eerste de beste die maar aandacht wil geven aan jou, het gaat over verliefd worden op jezelf en daarmee jezelf de beste partner gunnen die er voor jou bestaat. Die reis duurt soms jaren, dat kan ontzettend lang en nutteloos voelen in die tijd. Wat je er voor terug mag krijgen is dan wel fantastisch, de fundering voor elke goede relatie is zelfliefde.

Zelfliefde is heel veel meer dan even een mooie quote delen, je skincare routine upgraden en me-time inplannen. Nee zelfliefde is de oprechte liefde voor jezelf voelen. Weten dat jij er toe doet, dat jij het waard bent en dat jij mag doen en vragen wat jij nodig hebt zonder daar eerst bevestiging voor te hoeven zoeken.  Tuurlijk mag je onzeker zijn over dingen, tuurlijk mag je soms twijfelen. Wanneer je vol zelfliefde zit zegt dit niet dat je nooit meer even twijfels voelt. Elke relatie kent zijn ups en downs, zo ook de relatie met jezelf.

Bouw aan die fundering voor liefde, bouw aan die fundering van je leven. Mocht je niet weten waar te beginnen, stuur mij dan even een berichtje. Ik help je met alle plezier een stukje op weg.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.