Persoonlijk

Dat wat ik wel leuk vind aan Kerst

Dat ik geen fan ben van de kerstdagen is denk ik bij de meeste wel duidelijk, maar ik vind echt niet alles vreselijk hoor. Nou heb ik niet per se kerst nodig om de dingen die ik wel leuk vind te kunnen ervaren, maar toch.

Een van mijn favoriete dingen in het leven is sowieso een tuincentrum bezoeken. Die winkel in kerstsferen is dan nog net iets leuker. Kijken naar de walgelijke opties die mensen dan ook nog echt kopen voor in hun huis, je verbazen over de hoeveelheid lichtjes die er zijn en toch nog net een leuke kersttrend kunnen spotten. Dat ik niks meeneem naar huis betekend niet dat ik er niet van kan genieten op een afstandje.

Dat brengt me dus eigenlijk ook bij punt 2. De lichtjes in de straten, vooral in een binnenstad waar de winkels donker zijn en er tussen de winkels overal mooie ornamenten vol licht hangen. Die gezelligheid vind ik zo genieten. Maar ook die mensen die er echt moeite voor doen om hun huis aan de buitenkant te voorzien van licht. Dan bedoel ik overigens niet die grote lichtgevende slee met knipperende rendieren, maar gewoon net de omlijning van je woning in een gezellig lichtje. Mijn kamer als kind als had altijd wel een stuk met kerstlampjes, het enige dat ik dan nog vrijwillig mee naar huis wil nemen.

Ook het bedenken van eten vind ik leuk, koken kan mij sowieso wel blij maken. Overigens vind ik het bedenken wat te eten het hele jaar door vreselijk. Maar zo in die decembermaand ga ik toch stiekem altijd net wat lekkerder op al die recepten die je online kunt vinden. Uitproberen, uren in de keuken staan, lachen als het mislukt en toch die gourmet maar weer aan slingeren. Of opeens een nieuw favoriete recept hebben. Ja, dat koken, dat ligt mij wel.

Nu ik er over nadenk hebben deze dingen dus niet per se te maken met wat ik leuk vind aan kerst, het gaat meer over wat ik leuk vind aan de winter, aan de donkere koude dagen. Maar goed, daar valt kerst ook in en door het kerst te noemen kom ik toch net wat minder over als de Grinch.

Waar kan jij echt van genieten in deze periode?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.