recepten

Cook with Grace, pulled chicken taco’s

Koken is een van de dingen die ik leuk vind om te doen. Of het nou gerechten zijn waarbij ik uren in pannen sta te roeren of waar het nodige snijwerk bij komt kijken. Heerlijk vind ik het. Toch wil je soms even simpel en snel wat op tafel zetten. Vandaag zijn dat pulled chicken taco’s.


Ik schrijf dit recept voor 2 personen.

Wat heb je nodig voor deze taco’s?

2 kipfilets
1 ui
2 teentjes knpflook
70 gram tomatenpuree (klein blikje)
Theelepel paprikapoeder
1 paprika
2 kleine tomaten
Blikje mais
Zakje geraspte kaas
6 taco schelpen
Zout
Peper
Olijfolie.


Voorbereiding.

Kook de kipfilets in ruim water gaar, laat even afkoelen en trek met twee vorken uit elkaar.

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de 6 tacoschelpen in een ovenschaal.

Fruit in een laagje olie de knoflook en ui glazig en voeg de tomatenpuree toe. Laat dit even bakken om het zurige er af te halen.  Roer de theelepel paprikapoeder door dit mengels en voeg de pulled chicken toe.

Voeg de mais, paprika en 2 tomaten in blokjes toe aan het kipmengels en bak even rustig door.

Breng op smaak met peper en zout.
Vul de taco’s met het kipmengsel en strooi de kaas er over.
Zet de ovenschaal met de gevulde taco’s nu voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Lekker om te serveren met guacamole of een salsa.





Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *