recepten

Cook with Grace: Bao buns met Koreaanse kip.

Met deze nieuwe rubriek, cook with Grace, neem ik jullie met mij mee de keuken in. Vandaag trap ik af met Bao buns met Koreaanse kip. Bao buns zijn gestoomde witte broodjes welke op verschillende manieren kunnen worden gevuld. Een echte hit als streetfood, maar ook heerlijk om zelf te maken met bijvoorbeeld een kop soep.

Het recept is geschreven voor 2 personen (3 buns per persoon).

Benodigdheden kip
2 kipfilets
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sweet chilisaus
1 theelepel sriracha
2 eetlepels olijf olie.
Een ovenschaal

Benodigdheden buns
200 gram zelfrijzend bakmeel
halve theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
100 ml melk
wat druppels sesamolie
Wat extra bloem of bakmeel voor je werkblad
stoommandje

Hoe ga je te werk?
Begin met de kip marineren, dit doe je ongeveer 3 uur voor je wilt gaan eten zodat de smaken goed kunnen intrekken. Doe alle ingrediënten in een kom en marineer de kip hier in. Zet in de koelkast tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 200 graden, plaats de kip in een ovenschaal en bak in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Doe in een beslagkom de 200 gram zelfrijzend bakmeel, het zout en bakpoeder en de melk en roer dit met een lepel tot een geheel. bestuif je handen met bloem of bakmeel en haal het beslag uit de kom. Kneed hier een bal van. Let op, het kan zijn dat je deeg te veel plakt om dit te doen. Mocht dit zo zijn voeg dan steeds een beetje extra bakmeel of bloem toe tot je een fijne substantie hebt om mee te werken.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol deze stukken uit tot ovalen van ongeveer een halve cm dik. smeer de bovenkant in met de sesamolie en vouw dubbel met de langste zijdes op elkaar. Op deze manier maar je half ronde broodjes. Doe dit tot je geen deeg meer hebt.

Breng in een pan een laag water aan de kook en plaats hierop het stoommandje. Knip voor alle buns een stuk bakpapier op maat en plaats per 2 a 3 tegelijk op het stoommandje. Niet te veel te gelijk en ook niet het hele stoommandje met bakpapier bekleden, er moet nog genoeg ruimte zijn om de stoom te verdelen. Plaats een deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie. Laat broodjes 10 minuten stomen zonder de deksel of het folie te verwijderen. Dit doe je tot al je broodjes zijn gestoomd.

Door de olie plakken de dubbelgevouwen buns niet aan elkaar, daarnaast geeft het sesamolie nog een lekkere smaak mee aan het broodje.baobuns

Snij de kip in repen en serveer in de buns.

Lekker om te serveren met ingelegde groente, hiervoor heb ik gekozen voor ingelegde komkommer en wortel. Hierdoor ontstaat er een smaakexplosie van de zoet pittige kip, het zachte broodje en de zure groente.

Inleggen doe ik door 250 ml rijstazijn met 80 ml water en 1,5 eetlepel suiker in een pan te doen. Dit laat je verwarmen tot de suiker volledig is opgelost. Giet dit over een halve komkommer in reepjes of 250 gram wortel julienne, laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot serveren. Het is het lekkerst om dit een tijdje te laten intrekken, begin hier dus aan op het moment dat je ook de kip gaat marineren.

Eet smakelijk! Mocht je dit gerecht willen maken zal ik het ontzettend leuk vinden om jouw review hier over te horen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *