Persoonlijk

Cabin in the woods, op vakantie in eigen land.

Gezien de maatregelen rondom het Coronavirus is reizen naar andere landen sterk afgeraden of soms zelf geheel niet mogelijk. Nou ben ik niet zo’n reislustig type, ben ik nooit echt op een verre reis geweest en waren mijn vakanties, als deze al buiten mijn eigen huis waren, vrijwel altijd in Nederland. 

Afgelopen 6 november werd ik 27 en gaf mijn vriend mij een midweek vakantie cadeau. Lucky me!  Als je mij vraagt wat ik het allerliefste cadeau wil krijgen zijn dit voornamelijk herinneringen. Uiteten met vriendinnen, een bezoekje aan een spa, noem maar op. Mijn vriend besloot dus om vier nachten met mij op vakantie te gaan in eigen land. Niet zomaar in eigen land trouwens, gewoon in eigen provincie, een 30 kilometer van mijn geboorte dorp zelfs.

cabinAfgelopen week verbleef ik in deze ‘cabin in the woods’. Een houten huisje omringd door bosrijke omgeving. Deze bungalow is zelf gebouwd door de eigenaren van het vakantiepark. Het bevat een sauna en heeft een jacuzzi in de tuin. De ideale plek dus om goed tot rust te kunnen komen.

Ermelo is een ontzettend leuk dorp met een zeer toeristisch karakter, daarnaast ben je zo in andere leuke toeristische plaatsjes zoals Harderwijk en Elburg. Ook kan je met een paar minuten in het bos zijn om een heerlijke wandeling te maken. Het is dus echt een plek om meer eenheid te voelen met de natuur, om even te onthaasten en gewoon lekker met jezelf en je geliefde even een pauze op het leven te kunnen zetten.

Elke avond na het eten waren wij te vinden in de sauna, om dan koud af te douchen en door te lopen naar de jacuzzi in de tuin. Ik denk dat ik dat dan ook het meeste ga missen. Dat wellness gevoel in eigen huis. Gewoon niet hoeven nadenken over andere mensen maar lekker in je blote kont door de koude buitenlucht naar de jacuzzi kunnen gaan. Hoeveel meer vrijheid wil je hebben?

Dit is denk ik het allerbeste cadeau dat ik ooit heb mogen krijgen. Ultieme ontspanning, natuur en samen zijn. Mocht je nou benieuwd zijn naar dit park, die overigens nog heel veel meer fantastische slaapplekken aanbiedt, of zelf deze bungalow willen boeken, het park heet “de Kriemelberg” en is te vinden in Ermelo.

Kan jij ook zo genieten van vakantie in eigen land?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.