Aromatherapie,  Persoonlijk

Aromatherapie, hoe werkt dat nou?

Al eerder benoemde ik het feit dat ik sinds kort gediplomeerd aromatherapeut ben. Dat ik bezig ben met een eigen lijn opzetten binnen de aromatherapie. Het is misschien ook wel goed om een beknopte kennismaking met aromatherapie aan jullie aan te bieden. Want wat is aromatherapie nu eigenlijk?

Wat is aromatherapie

Aromatherapie is een onderdeel van de kruidengeneeskunde, hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische olie, gemaakt van planten, vruchten, bomen en kruiden. Deze etherische olie, ook wel essentiële olie, worden op therapeutische wijze ingezet bij allerlei klachten op geestelijk en lichamelijk gebied. De oliën ondersteunen het lichaam en de psyche bij het zelfgenezende vermogen. 

Hoe ontstaan de oliën

De essence van de plant, het olie extract, wordt gehaald uit de kleine vetkliertjes in de stam, stengels, de bladeren, bloeden, zaden en vruchten, het hout, de bast en de hars van planten en bomen. Deze essence kan worden verkregen door middel van persing of stoom destillatie. 

Aromatherapie toepassen

Het toepassingsgebied van aromatherapie is ontzettend breed. het kan zowel worden ingezet voor de organen als voor huid en haar. Maar ook voor de psyche, gewrichten, de luchtwegen en het hart en vaatstelsel is aromatherapie een zeer geschikt middel. 
Het kan worden ingezet voor een kalmerend effect, of juist voor een opwekkende werking, het kan je stelsel weer in balans brengen en onze geestelijke gemoedstoestand verbeteren. 

Aromatherapie wordt al duizenden jaren gebruikt, zo genoot Cleopatra regelmatig van een aromatisch melkbad. Toch is pas in 1937 aromatherapie echt een term geworden die wordt gebruikt. 

Oliën

Er zijn een heleboel verschillende merken op de markt die allemaal essentiële olie verkopen. Er zijn ook een heleboel verschillende merken waar je mee kunt werken, waarmee je geen goed of fout doet. Nu moet je alleen weten dat een olie van een kruidvat of de tuinen vaak veel minder zuiver is dan een olie van een goed merk zoals Volatile of Chi. Ook moet je kijken of de prijs van de olie wel goed is. Een flesje Damasceense roos is een zeer prijzig product, denk hierbij aan ongeveer €45 per 1ml (25 druppels). Vind jij deze rozenolie dus ergens goedkoper? Dan is het of een onzuiver product of geen Damasceense roos.  
Ook kun je met bepaalde merken zelf gaan verkopen en op deze manier punten sparen om nieuwe producten terug te kopen. Dit MLM principe, zoals dit heet, is iets waar ik ver van weg wil blijven, maar als dit wel iets is voor jou is dat natuurlijk prima.  Onthoud alleen dat de oliën zeer geconcentreerd zijn en hierdoor in onkundige handen zeer gevaarlijk kunnen zijn.

Het innemen van olie is altijd sterk af te raden, er zijn een aantal oliën die je zou kunnen gebruiken in het bereiden van je maaltijd. Maar vraag jezelf dan af of je zo iets kostbaars daarvoor wel wilt inzetten. Ook mogen oliën nooit puur op de huid, bepaalde merken zeggen dat dit wel kan, maar hier kunnen sterke huidirritaties en zelfs brandwonden mee worden veroorzaakt.  Lavendel en tea tree zijn eigenlijk de enige oliën die je zo puur op de huid kunt gebruiken. 

 

Wat kan een aromatherapeut voor jou betekenen

Eigenlijk een heleboel, je kunt een afspraak maken en bij een aromatherapeut langs gaan, ze kunnen aromatherapeutische massages bieden of een product mengen naar jouw wensen en klachten.

Zo kun je met mij in gesprek gaan over jouw klachten, jouw gezondheid en levensstijl en kan ik door met alle facetten rekening te houden oliën adviseren of voor jou mengen die bij jou specifieke klacht ondersteuning kunnen bieden. Ook kan ik, of een andere aromatherapeut, jou van alles vertellen over aromatherapie en wat hier allemaal bij komt kijken. Mocht je interesse hebben je kunt bij vinden op instagram en facebook als Megumi aromatherapie. Ook kun je een mail sturen naar megumi.aromatherapie@outlook.com 

Wil jij zelf aan de slag met essentiële oliën? Laat je dan goed informeren door een aromatherapeut en ga niet klakkeloos doen wat bepaalde merken jou vertellen. 

Ik werk voornamelijk met de producten van CHI en geef bij mijn producten altijd een veiligheidswaarschuwing mee. 

Ben jij bekend met aromatherapie, of juist nog helemaal niet? 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.