Persoonlijk,  Taboe

Achter het taboe, een goed gesprek over seks.

Taboes, ik heb er een hekel aan. Waarom moeten dingen stiekem, achter gesloten deuren, geen woordje aan vuil. Waarom moeten we dingen die bij het leven horen verstoppen, alleen omdat we het niet gewend zijn, iemand besloten heeft dat dit onderwerpen zijn om ons voor te schamen.
In achter het Taboe laat ik mensen aan het woord over verschillende thema’s. Dit om verder te kijken dan het taboe dat er is, nieuwe meningen te kunnen vormen en hopelijk een taboevrij bestaan op te kunnen bouwen.

Vandaag een artikel van mijn eigen hand binnen deze categorie. Ik vind dat het tijd is om over seks te praten, aangezien het taboe op seks nog belachelijk groot is maar het zo belangrijk is binnen ons bestaan.

Seksualiteit is iets dat bij ieder een rol speelt, het gaat over je wensen, je verlangens en je voorkeuren. over seks hebben met jezelf en seks hebben met anderen. Een ontzettend breed onderwerp dat vaak alleen wordt weggezet als penetratie tussen twee mensen.

Aanraking is een basisbehoefte, uiteraard niet door iedereen en altijd, maar als we bijvoorbeeld kijken naar kinderen, zij hebben aanraking, huid op huid contact, nodig voor hechting en ontwikkeling. Waarom, als we volwassen worden koppelen we dit dan voornamelijk aan seks. Waarom vergeten we deze behoeften dan bij mensen die ziek zijn, bij hen die in een verpleeghuis wonen. Juist een aanraking, knuffel, een kus, kunnen zoveel positieve verandering teweeg brengen in het lijf van deze mensen.

Natuurlijk zit het taboe niet overal, niet bij iedereen. Tegelijk is er nog zoveel te halen. Mensen die in een relatie niet durven uitspreken wat ze wel of niet prettig vinden, die niet durven zeggen dat ze vandaag geen zin hebben om welke reden dan ook. Bang om de ander af te wijzen en daarmee een stuk van je eigen seksualiteit te bagatelliseren.

We hoeven niet van de daken te schreeuwen dat we seks hebben, we hoeven niet aan een ieder te verkondigen wat we het fijnste vinden.  We gaat ook niet met iedereen maar bespreken wat ons lievelingseten is en hoe vaak we het eten.  Zolang een ieder maar de ruimte gaat voelen om dat gene wat voor hun van belang is binnen seksualiteit ook daadwerkelijk uit te spreken. Dat we leren inzien dat we altijd voor onszelf mogen kiezen, we niemand afwijzen, dus vooral niet onszelf. Dat wat je voorkeur ook is het volledig normaal is.  Dat als je buurvrouw aan BDSM wil doen zij die vrijheid moet hebben, we haar niet raar aankijken of hier een uitsproken mening over hebben. Ook als jij meer van de vanille seks bent.

Seks is een levensbehoefte, veel meer dan voortplanting. We maken hormonen los, we boosten ons zelfvertrouwen. Laat het achter gesloten deuren als het voor jou het prettigste voelt. Laat het vrij als dat voor jou het beste werkt.

Mocht je nou meer willen weten over het taboe van seks, of over seks op zichzelf. Linda de Munck schreef een boek en plaatste op Youtube verschillende videos waarin zij praat over seks.
Seksleven, het boek van Linda de Munck

Zet jij je in om een taboe te doorbreken, heb je een bepaalde levensovertuiging, ben je ziek, heb je een baan waar nog een taboe op ligt of ervaar jij op elk andere wijze een taboe en wil je hier je verhaal over kwijt? vul het contactformulier uit dit artikel in of mail mij op contact@comewithgrace.nl wellicht staat jouw verhaal dan binnenkort op mijn blog. Samen kunnen we het verschil maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.