Persoonlijk

21 dingen voor 2021

Goede voornemens vind ik altijd zo heftig klinken. Alsof al die dingen niet kunnen beginnen in bijvoorbeeld maart of oktober. Toch vind ik het altijd leuk om na te denken over de dingen die ik zou willen behalen in een jaar. Ik zag bij Merel van de groene meisjes een lijstje van 20 dingen in 2020 en besloot ook zo’n lijstje te maken.

1. Mijn coachingsstudie afronden
Als mijn planning blijft lopen zoals ik hem van te voren bedacht had ben ik in maart klaar met de studie. Tegelijk ben ik ook nog bezig met mijn burn-out herstel en wil ik dus niet vast zitten aan een specifieke eindtijd. Daarom is mijn eerste doel om binnen 2021 de studie af te ronden. Moet haalbaar zijn denk ik zo.

2. 48 uur offline gaan
Als er iemand ontzettend verslaafd is aan haar telefoon ben ik het. Afgelopen jaar stelde mijn vriend eens voor om 1 dag offline te gaan. Na 4 uur kon ik het niet meer aan en zat ik weer vol in mijn telefoon. Nu weet ik natuurlijk dat dat de grootste onzin ooit is, dus komend jaar ga ik minimaal 1 keer 24 uur offline.

3. Naar London reizen
London lijkt mij een prachtige stad om eens te bezoeken. En eigenlijk, als Harry Potter fan, ook echt een belangrijk onderdeel van die liefde. Dat mijn schoonzus daar woont maakt het dan nog een stuk aantrekkelijker. Dus London here we come!

4. Vaker de natuur in
Ik vind de natuur heerlijk, het wisselen van de seizoenen, genieten van de kleine dingen. Tegelijk vind ik wandelen zonder doel echt vreselijk saai. Hierdoor kom ik eigenlijk ook een stuk minder in de natuur, wat natuurlijk ontzettend zonde is.

5. Een paar dagen in een boshuisje doorbrengen
Past natuurlijk ontzettend goed bij het bovenstaande doel. Daarnaast is het, sinds ik het tegenkwam op instagram, een wens om eens in een cabiner accomodatie te slapen.

6. Thuis vaker yoga doen
Dit was overigens afgelopen jaar ook een doel. Weinig van gekomen maar toch. Ik ben zo’n iemand die thuis alle discipline mist. Waar ik in de yogales op locatie het volle uur mee doe en het heerlijk vind, vind ik het thuis al snel te lang duren of uberhaupt een opgave om te starten. Gaan we maar eens iets aan doen.

7. Meer bakken
In mijn pubertijd bakte ik wat af, laagjestaarten, cupcakes met botercreme, noem maar op. Op een gegeven moment stopte ik maar de liefde blijft toch hangen. Maar weer wat vaker iets mee doen dus.

8. Het rijksmuseum bezoeken
Ik noem mezelf regelmatig een oma. Niks lekkerder dan thee en dekentjes of cultuur snuiven. Ik vind musea heel leuk en heb zelfs overwogen om een museumjaarkaart aan te schaffen. In het Rijks ben ik nog nooit geweest en deze staat dan ook boven aan mijn lijstje.

9. Naar een sauna
Was ik daar tot afgelopen November nog nooit geweest, nu wil ik terug.  Het leek me altijd spannend, een vriendin gaf mij een dagje sauna voor mijn verjaardag en ik vond het geweldig. De ultieme manier van me-time en ontspanning.

10. Een inspirende training of webinair volgen
Afgelopen jaar volgde mijn vriend en ik een opvoedcursus. Niet dat we ouders zijn of zeer snel mogen worden. Nee soms is het gewoon ontzettend waardevol om dingen te bekijken en beluisteren. Voor je eigen ontwikkeling en voor je kijk op het leven. Nu ben ik steeds meer bezig met zelfontwikkeling en dit is daarin de makkelijkste weg die wel veel kan opleveren.

11. Een nieuwe hobby ontwikkelen
Als je mij vraagt wat mijn hobby is zeg ik vaak “iets creatiefs”. Ik vind schrijven, fotograferen etc. ontzettend leuk, maar toch voelt het soms zo hobbyloos.  Tijdens mijn werk als creatief therapeut heb ik ontzettend veel dingen mogen leren kennen die ik super leuk vond. Toch heb ik er niks mee gedaan voor mijzelf.

12.  Beter zorgen voor mijn fysieke gezondheid
Iets waar ik eigenlijk altijd weinig aandacht voor had was mijn fysieke gezondheid. Een bezoekje aan de huisarts doe ik liever niet en stel ik uit. Maar niet alleen dat, ik ben zo’n type die makkelijk weken geen fruit eet. Die gezond eten echt veel minder relevant vind en vind dat het leven vooral om leuk en lekker moet gaan. Nu wil ik geen healthguru worden, maar een beetje liever voor mijn fysieke gezondheid zou al een mooi begin zijn.

13. Beter zorgen voor mijn mentale gezondheid
Deze gaat al steeds beter, maar mental health is denk ik het aller aller belangrijkste in het leven om gelukkig en gezond te zijn.  Dus daar kan altijd iets nog net even beter.

14. Naar een pluktuin gaan
Als kind heb ik hier uren doorgebracht, als ik er nu over nadenk om dit te doen vind ik het zeer ongemakkelijk. Het beeld van een 7 jarig meisje dat aardbeien komt plukken is toch net even leuker dan een 27 jarige.

15. Een echte zomervakantie plannen
Ik ben nog nooit op een echte zomervakantie geweest. Dan bedoel ik meer dan een week weg en naar het buitenland. Afgelopen zomer was het plan om met mijn vriend naar Kroatië te gaan. We weten allemaal wie roet in het eten gooide.  Nieuw jaar, nieuwe kansen.

16. Meer buiten mijn comfortzone treden
Ik ben echt het soort mens die als iets mij niet aanstaat het ook niet gaat doen. Is in veel gevallen heel goed en iets wat ik zeker bij me wil houden. Maar soms is het ook gewoon omdat ik het onbekende dan spannend vind en ik mezelf dus nieuwe kansen ontneem. Not anymore.

17. Fotograferen vaker oppakken
Fotografie gaat bij mij echt in fasen. Dan moet die camera overal mee naartoe dan ligt hij weer maanden in de kast. Toch zou ik mijn kennis meer willen uitbreiden en dus meer met mijn camera bezig willen zijn.

18. Meer inlezen in astrologie
Soms baal ik dat ik niet meer weet dan ik weet. Dat ik bepaalde dingen niet kan duiden of uberhaupt vergeet astrologisch te kijken. Komend jaar dus maar extra verdiepen en al mijn eigen vraagtekens mogelijk laten verdwijnen.

19. Meer in contact komen met mijn cyclus
Momenteel slik ik de pil, hiervoor had ik een hormoonspiraal, met alle gevolgen vandien. Het liefst zou ik volledig hormoonvrij door het leven gaan. 1 worden met mijn cyclus en aanvoelen hoe mijn lijf op de wisselingen van de seizoenen in mijn lijf reageert. Hoe ik dat ga doen, dat moet ik nog uitzoeken, maar dat ik er iets mee wil dat is zeker.

20.  Een blotevoetenpad lopen
Dit is al een wens sinds ik ooit het bord “blotevoetenpad” gelezen heb. Ik ben gek op vieze dingen zoals lopen in modder, liep als kind het liefst de hele dag op blote voeten en dit is gewoon echt iets dat voor mij gemaakt is.

21. Druk verlagen in mijn blog.
Momenteel voel ik soms de druk over de soort artikelen die ik ga schrijven. Niet omdat ik het niet leuk vind maar omdat ik denk dat jullie iets specifieks verwachten of ergens niet op zitten te wachten. Tegelijk realiseer ik mij maar al te goed dat deze blog is ontstaan uit mijn passie. Dat dit mijn platform is en ik dus alle vrijheid heb om te schrijven wat ik schrijven wil. Daar gaan we dus ook eens goed naar kijken komend jaar.
Heb jij doelen voor het komende jaar?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.